Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Peygamber Ağacından Meyveler

Hz. Fâtıma (r.a.) vahyin beşiği sevgili babacığının sohbetlerinden çok istifade etmişti. Rasûlullah (s.a.v.)'in terbiyesinde yetiştiği için O’nun feyziyle gönlünü doldurmuş, ilim, edep, haya gibi üstün ahlâkî meziyyetlerle kendini yetiştirmişti.
Bir gün Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz Hz. Ali'ye: "-Ya Ali, Allah Teâlâ'yı sever misin?" diye sordu.
O da: "Evet! Ya Rasûlallah severim." dedi.
Efendimiz: "O'nun Rasûlünü de sever misin?" dedi.
Hz. Ali heyecanlanarak: "Evet yâ Rasûlallah!" dedi. Efendimiz tekrar: "Kızım Fâtıma'yı da sever misin?" diye sordu. Hz. Ali hiç tereddüt etmeden. "Evet"dedi.
Efendimiz: "Hasan ve Hüseyin'i sever misin?" dedi. O da: "Evet ya Resûlallah severim." diye cevap verdi.
Resûl-i Ekrem (s.a.v.): "Ya Ali, gönül bir tane, sevgi ise dört. Bir kalbe bu kadar sevgi nasıl sığıyor? buyurdu. Hz Ali bu suale bir türlü cevap veremedi. Düşünceli bir vaziyette evine döndü.
Onu düşünceli ve durgun görünce Hz. Fâtıma (r.a.) üzüldü. Ne olduğunu ve onun zihninden geçirdiklerini öğrenebilmek için şefkatle: "Ya Ali sizi durgun görüyorum. Üzücü bir şey mi oldu diye söze girdi ve; Eğer bu dünya ile ilgili ise kederlenmeğe değmez. Ahiret ile ilgili bir husus ise nedir sizi üzen şey?" dedi.
Muhterem eşinin sorusunu cevapsız bırakmak istemeyen Hz. Ali (r.a.) başından geçen olayı anlattı ve Efendimizin sorduğu soruya cevap veremediğini söyledi.
Hz. Fatıma (r.a.) soruyu öğrenince gülümsedi ve "Ya Ali! Babamın yanına var ve bu suâli şöyle cevaplandır." diyerek açıklamalarda bulundu.
Hz. Ali bu izâhatten memnun oldu. Gönlüne hoş geldi ve Efendimizin huzuruna koştu:
"Ya Rasûlallah! Sağ, sol, ön, arka diye insanın yönleri vardır. Kalbin de böyle. Ben Allah'ı aklım ve imanımla, sizi ruhum ve imanımla, Fâtıma'yı, insânînefsim ile, Hasan ve Hüseyini de babalığın tabii icabı ile seviyorum" dedi.
İki Cihan Güneşi Efendimiz bu cevaba tebessüm etti ve: "Ya Ali! Bu sözler ancak Peygamber ağacının dalından alınmış meyvelerdir." buyurdu...
__________________

Bu benim cok sevdigim bir kissa

Tesekkürler kardesim

rica ederim kardeşim...
mollalı kardeşlerim biliyorum ki duydular evvelden..ama tebessüm ediyorum her okuduğumda ..istedimki kardeşlerimde tekrar kabilinden okusunlar...

http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,16871.0.html

ne kadar paylaşılırsa o kadar iyidir,

bende her okuduğumda aynı duyguları yaşıyorum.....

;) ;)

muhteşem bir paylaşım ilk defa okudum teşekkürler neyzen lal

ben de her okuduğumda tebebessüm ederim sevgili karasevdam...
beğenmenize çokk memnun oldum kardeşim..


Hikayeler

MollaCami.Com