Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Tevekkul sahibi olabilmek

Hatemi Esam rahimehullahu aleyhi hacca gitmek istedi.Hanimina:
_Ben hacca gitmek istiyorum,benden sonra size ne kadar nafaka kifayet eder?Hanim cevaben:
_Sen gittikten sonra ne kadar omrumuz varsa,o kadar nafaka hazirla,deyince Esam:
_Onu Hz. Allah bilir, dedi.hanim ise:
_Oyle ise, rizkimizi da hz Allaha ismarla cevabini verdi.
Esam haniminin bu tam tevekkulu uzerine haci kafilesi ile Bagdattan yola cikti.Komsulari, ona gelip nafakasiz kaldiklarini, kocasinin zulmettigini soylediler.Onlara da ayni tevekkul ile karsilik verdi:
_Esam, rizki yiyenlerdendi,veren degildi.Rizki veren hz. Allah tir ,diyerek onlari susturdu.
Hatemi Esamin da yolda yiyecek bir seyi yoktu.Yola ciktiklarinin ilk gunu hac emiri olan zata bir bas agrisi ariz oldu.Bunca kimse arasinda nefesi tesirli ve duasi makbul olan yok mudur diye sorunca Hatemi Esam hzlerinin yanina getirdiler.Muavezat ayetlerinden okuyup ona ufledi ve derhal bas agrisi gecti.
Sonra Hatemi Esamin halini anladi ve ona yiyecek bir seyler ikram ettigi gibi,donunceye kadar da her isini istirahatini sagladi.Hatem kendisini rahata kavusmustu amma,coluk cocugunun nafakasi icin kaygilaniyordu.
Meger, o gun Bagdat halifesi hacilari,ugurladiktan sonra sarayina donerken,kendisine susuzluk basmis tam o sirada Hatemin evi onunden geciyorlarmis:
Aman, bana su evden biraz su getirin! diye emredince,adamlari kosup Hatemin evinden toprak bir canak icinde suyu alip halifeye vermisler.Halife suyu ictikten sonra yanindakilere:
_Bu evin sahiplerinde, bundan daha iyi bir su kabi olsaydi herhalde onunla ikram ederdi.Demekki fakir insanlarmis.Acaba bu ev kimindir?diye sordu.
Hatemi Esamin evi oldugunu hayat hikayesini anlatmislar.Halife, merhamet etmis ve yanlarinda bir sey olmadigi icin yakinlarina:
Altin kemerlerinizi verin ve sonra gelip degerlerini odeyerek geri alin diye emretmis.maiyyetinde bulunanlar,kemerlerini vermisler ki degerleri yetmis bin altina balig olmus.Hasili o hanimin Cenab-I hakka olan tevekkulu hem kendilerine hemde Hatemi Esama kafi gelmis.

paylaşım için teşekkürler kardeşim.

Allah hepimize tam bir tevekkül ve teslimiyet nasip eylesin. Paylaşım için teşekkürler.

Amin bende sizlere tesekkur ederim.

Örnek alınası insanlar bunlar. Rabbim örnek alıp hayat tarzlarını hayatlarında uygulayanlardan eder inş.

nerede bugün bu tevekküle sahip insanlar hanımlar beyler...

Allah razı olsun kardeşim..
çok güzeldi...

hz. Allah sizlerdende razi olsun...


Hikayeler

MollaCami.Com