Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kahramanlarimiz!!!

KAHRAMANLARIMIZ !!! Onlar heycanlıydı, gururluydu, mutluydu..O yaşa kadar düzenlerini kurup hayallerini, Sevdiklerini geride bırakıp son görevlerini yerine getirmek için yola çıktılar.Korktular, üzüldüler..

Aileden, baba evinden belki de ilk defa bu kadar uzun ayrılık yaşıyacaklardı.Aileler ise gururluydu bir yandan korku içinde evlatlarını gözüyaşlı buruk bir şekilde uğurladılar. Ve gittiler..Bizi, topraklarımızı, vatanı korumaya. Gece gündüz demeden, hiç uyumadan nöbet tuttular.

BİZİM İÇİN !!! Çok özlüyorlardı sevdiklerini.Analarının elinden yedikleri yemekleri, sıcacık yataklarını.. Kimisi evinde kuru ekmek, kimisi tavuk köfte..Kimisi bir evde tek kişi, kimisi bir odada beş kişi.. Kimi zengin, kimi fakirdi.Ama orda herkes eşitti.Kuru ekmekse zengini de fakiri de, tavuk köfteyse zengini de fakiri de talipti.Kimisi serseri, psikopattı.Kimisiyse belkide hayatında bir fiske bile dayak yememişti.Ama orda dayak yeseler de, işkence görseler de birşey yapamazlardı, ağızlarını açamazlardı.Susmak, dayanmak zorundaydılar..

Çok zordu dayanmak.Sürekli düşünüyor, özlüyorlardı.Baba sohbetinden, anne yemeğinden, kardeşle olan şakalaşmalarından ve o yaşına kadar başını yastığına koyduğu sıcacık yatağından uzak kalmak kolaymıydı?? Haber alamamak, verememek.İşte o insanı bitirir.O ananın canı, ciğeri kopar sanki. Oğlu gelene kadar Hiçbir zaman gerçekten içten gülmez, gülemez !! Her sofraya oturduğunda oğlunu aklından geçirmeden o lokma boğazından geçmez, geçemez !! Her başını yastığa koyduğunda rahatça uyumaz, uyuyamaz !!

Öyle çok korkar ki, oğlum ya hiç gelmezse diye.Dualar eder gözlerinden yaşlar aka aka.. Ya oğul napsın..Hasrettir herkese, herşeye... Anasının kokusunu öyle özler ki koynunda birkez yatmak için o an canını vermeye hazırdır. Düşünür babam kirayı, taksitleri ödeyebildi mi? Anamın hastalığı nasıl oldu? Kardeşimin dersleri nasıldır, varmıdır onu üzen, ona kızan.Bende yokum başında napar ki??? Düşünür durur, durur da cevap alamaz ya içi içini yer.. Öyle isterki o akşam saatinde tv karşısında

ailece çay içip, sohbet etmeyi.Oysa ki o zamanlar nede boş, değersiz gelirmiş.Babam \'gel biraz oturda yüzünü görelim oğul\' derdi de dinlemezdim.. \'\'Ah baba ahh meğer hayatımın en huzurlu, en değerli anlarıymış.Üzülme be babam bilirim sert görünürsün ama içten içe kendini kahredersin.Bizim için ne emekler, ne çabalar sarfettin.

Babam kurban olam sana.Nede çok üzmüşüm seni, anamı.. Ah baba ahh \'senin sigaranı tüttürüşün\' , \'anamın içme şu zıkkımı bey \' demelerinizi öyle çok özledimki. Zor babam zor buralar ama sizin için, vatanım için burdayım.GURURLUYUM !! \'\' İşte belki de bunları yaşamaları, bu kadar çekmeleri, zorluklara katlanıp dayanmaları belki de bunlar onların aklını biraz da başına getiriyordu.Ve işte o zaman iyiyi, kötüyü daha iyi anlıyor,

bazı şeylerin kıymetini ve hayatın ne demek olduğununun işte o zaman farkına varıyorladı. Ve işte siz bunları yaşarken, çok şeye dayanır, katlanırken, bizi vatanı korumaya çalışırken size hainlik yapana, canınıza kıyana LANET OLSUN !!! Siz KAHRAMANLARIMIZSINIZ.Gurur duyuyoruz sizinle. RABBİM sizi korusun . . .

ben etkilendim sizlerle paylasmak istedim


alinti


Hikaye & Kıssalar.

MollaCami.Com