Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çomarın koyunları...

Zamanın birinde gariban bir çobanın 20 - 30 tane koyunu vardır. Bu koyunların başına bir köpek alır adıda çomardır. Aradan bir kaç sene geçer çomar koyunlardan hiçbirini kurda kaptırmamıştır. Çoban buna sevinir ve çomara ödül olarak her sene için bir koyun ayırır bunlar senin hakkın der. Zaman geçer çobanın artık sürüleri vardır. Çomarında koyunları 30 adet olmuştur.

Birgün çomar ölür iki yavrusu vardır. Çoban ben bu koyunları ne yapsam bunlar çomarın hakkıydı diye düşünür sıkıntıya düşer. Çomarın hakkınıda yemek istemez öyleki gece uyku uyuyamaz hale gelir. Düşünürken aklına gelir ben gideyim köyün ağasına o bana yol gösterir der. Ağaya gelir anlatır derdini.

Ağa ; bunda düşünecek ne var 4 koyunu yavrunun birine 4 koyunuda diğerine ayır 7 tanesinide sen al 15 taneside benim der.

Sorunun çözüldüğünü düşünen çoban hay Allah razı olsun ağam der ve evinin yolunu tutar. Tam eve geldiği an aklına gelir. Bu nasıl taksim der tekrar ağaya gider.

Ağam sen 4 er koyunu yavrulara verdin tabi onlar çomarın evladı. 7 tane de bana verdin bende baktım besledim. Ağa evet der. çoban 15 koyunu da sen aldın. Ağa evet der. Çoban peki ağam sen bizim çomarın anne tarafından mı baba tarafından mı akrabasısın der

e ağa haketmiş böyle bir soruyu :D


e ağa haketmiş böyle bir soruyu :D
dimi ama.. :D yorumunuz için teşekkürler

çok hoştu paylaşım için teşekkürler :D

çok güzeldi :) teşekkürler kardeşim ;)

Ben teşekkür ederim :)


çok güzeldi :) teşekkürler kardeşim ;)


Ben teşekkür ederim :)

:D
teşekkürler kardeşim çok güzeldi ...


Ben teşekkür ederim :)


Hayvanlarla ilgili Fıkralar

MollaCami.Com