Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Neden?

Neden

Mümin kardesim,
UNUTMA !

Hayat ezanla kamet arasindaki vakitten ibarettir.Ömür en kiymetli sermayedir.Sana hayati veren , ölümü de sana tattiracaktir.Yaradan, günde bes kez seni huzuruna cagirmaktadir.Bunca nimatleri yedigin Rabbine tesekkür demek olan ibadet en ciddi görevindir.( Unutma ) Yaradan seni her an gözetliyor, seni her an imtihan ediyor .Kabre girdiginde uyanacaksin .Ama bu uyanis sana hic bir fayda saglamayacaktir.Sahip oldugun hic bir sey ,senin degil. hepsi emanettir Nefsinden daha büyük düsman ariyorsan , yaniliyorsun Basina gelen hersey onun yüzünden gelmiyormu? Ne zaman O, na hakkiyla secde edip nahkör olmaktan kurtulacaksin ? Her an yaradanin nimetleri icinde yüzüyorsun (Unutma )Su günes bir gün dogmayacak , su yüksek binalar ayakta kalmiyacak , su düzen bir gün bozulacak .O zaman yaradan soracak .

Bugün mülkün sahibi kim ?
Kur,an bir hakikat günesidir her an parliyor.Nicin bu günesten yeteri kadar faydalanmayi düsünmüyorsun .Kainatin sahibi " örnek insan " olarak bizlere ahir zaman nebisini s.a.v takdim ediyor , Nicin o zati geregi gibi tanimaya calismiyorsun ? Sana yirmidört saat zaman nimetini bahseden yüce Rabbine ibadet ve namaz icin bir saat ayirmiyorsun ? Her sözünün ve hareketinin adeta vazifeli Kiramen Katibin melekleri tarafindan yazildigini bildigin halde , nicin kendine ceki düzen vermiyorsun .

NEDEN ?

Kainatta her sey tam manasiyla yaradana karsi görevini yaparken . her sey bir nizam ve intizama göre hareket ederken sen neden esas görev ve sorumlulugunu imkan ölcüsünde yerine getirmiyorsun ? Senin düsmanlarin sana her türlü tuzagi kurarlarken sen neden uykudan bir türlü silkinip kiyama kalkmiyorsun ? Hersey bir anda var etme ve yok etme gücüne sahip ALLAH (c.c.), tan korkmuyorsunda , neden Onun fani yarattiklarindan tirtir titriyorsun.Neden okudugun sehadet kelimesi sana iman aski ibadet zevki cihat ve sahadet ruhu veremiyor .? El hasil Rabbin seni hesaba cekmeden evvel neden kendini hesaba cekmiyorsun ......( EVET Neden ....?

alıntı

elinize sağlık güzel paylaşım ve uyarılar..
RABBİM amil olmamızı nasip eylsin..

.........[/IMG]


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com