Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


kadinin cihadi

Hz. Emir-ül Mu,minin Ali (k.v.) şöyle buyurmuştur.Kadının cihadı, kocasına karşı olan görevlerini en iyi şekilde yerine getirmek ve onu hoşnut etmesidir.
Bir gün Ensar kadınlarından birisi olan Esma bint-i Yezid, ashabının arasında bulunduğu bir sırada Resulullah,ın (s.a.v.) huzuruna vardı ve şöyle arz etti.Anam, babam sana feda olsun, ben kadınların bir elçisi ve temsilcisi olarak huzurunuza varmış bulunmaktayım. Canım size feda olsun, doğu veya batıda bulunup da benim huzurunuza neden vardığımı duyan her kadın mutlaka benimle aynı şeyleri paylaşacaktır. Arzım şudur ki.
Allah seni hak olarak bütün erkek ve kadınlara göndermiştir. Ve biz sana ve seni gönderen Rabb,ine iman etmiş bulunuyoruz. Biz kadınlar, siz erkeklerin evlerinde oturarak, sizlerin isteklerini yerine getirmekte ve evlatlarınızın yükünü taşımaktayız. Siz erkekler ise Cuma namazı, cemaat namazı, hasta ziyareti, cenaze merasimine katılma, haccetme ve hepsinden de önemlisi Allah yolunda cihad etme gibi amellerle biz kadınlara üstün kılınmışsınız. Sonra hacca, umreye veya sınırları korumaya çıktığınızda, elbiselerinizi dokuyan ve çocuklarınızı eğiten yine bizleriz. O halde ey Allah,ın Resulü, sevap ve mükafat açısından sizinle bir ortaklığımız var mı.
Allah Resulü (s.a.v.) o kadının bu sözlerinin ardından yüzünü asabına çevirerek şöyle buyurdu. Acaba bu kadının dini meselelerinden bu şekilde sorması gibi güzel bir konuşma dinlediniz mi, Ashap da Ya Resulallah, dediler biz bir kadının böyle konuşabileceğini sanmazdık. Sonra Allah Resulü (s.a.v.) kadına dönerek şöyle buyurdu. Ey kadın, git ve seni bekleyen kadınlara söyle ki, sizden her kim eşine karşı vazifelerini en güzel şekilde yerine getirir ve onu hoşnut etmeğe çalışır ve ona itaat etmeğe çalışırsa, erkeklerin alacağı o kadar sevabın hepsi ona da verilecektir. Bunu duyan kadın sevinçli bir şekilde ve tekbir ve tehlil getirerek Allah Resulü,nün huzurundan ayrıldı.

Paylaşımınız için teşekkürler...
Allah Razı olsun...


Paylaşımınız için teşekkürler...
Allah Razı olsun...

Paylaşım için teşekkürler. Allah celle celaluhu razı olsun.

hoş bir hikayeydi kardeşim tşkrler ;)

gözlerinize saglik... günümüzde de tekrardan gözden gecirilmesi gerektigini düsünüyorum...



Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com