Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Yılan ile insanların arasındaki düşmanlık.



Yılan cennette Âdem Aleyhisselâm’ın hizmetçisiydi. Âdem Aleyhisselâm’ın düşmanına cennete girmesine imkân vermekle Âdem Aleyhisselâm’a ihanet etti. Burada ona düşmanlığını izhâr etmiş oldu. Yeryüzüne indiklerinde düşman­lıklar kuvvetlendi. Yılana: “Adem oğulları senin düşmanındır. Sen de onların düşmanlarısın. Onlar, nerede seninle karşılaşırlarsa, başını ezerler,” denildi.
Efendimiz (s.a.v.) Hazreular:tleri buyurdular:
“Yılanları öldürün. (Özellikle) kısa kuyruklu habis, iki çizgi sahibi ebter olanı öldürün. Çünkü bunlar, gözü alır ve hamilenin hamlini düşürtürler . Hadis-i şerîfte, umûmî yılanların içine dahil olmakla beraber özellikle bu iki yılan cinsi zikredildi.
Bu hadîs-i şerîfle Efendimiz (s.a.v.) Hazretleri, bu iki yılanın zararına tenbih etmek istedi. Yılanlardan zararları dokunmayan ve evlerin dışında yaşayan yılanlar da yine öldürülür. Zahir olan emrin umûmî olmasıdır. Evlerde yaşayan yılanlar ise, üç gün kadar izin verilmedikçe öldürülmez.

“Muhakkak Medine-i Munevvere’de (şehir evlerinde yılan şeklinde yaşayan) cinler vardır. Onlar Müslüman olmuşlar. (Onlar­dan zarar gelmez). Onlardan herhangi bir şey gördüğünüzde üç gün izin verin. Eğer 3 gün sonra hâlâ size görünürlerse onu öldürün. Çünkü o şeytandır.
İbnü Melek Hazretleri, “Şerhü’l-Meşârik’te buyurdular: “Cinler, latif varlıklar olup, yılanların şekline bürünürler. Cinlerden yılan olup öldürülmekten nehyedilenler; küçük beyaz ve kıvrılmadan yürüyen yılanlardır.
Sahih (doğru olan görüş) evlerde yaşayan yılanların öldürül­melerinin yasaklanması sadece Medine-i münevvereye mahsus bir durum değildir. Belki bütün şehirlerde evlerde yaşayan yılanlar öldürülmekten nehyedilmişlerdir.
// Rûhu’l-Beyan // ücharfbeşnokta //

Hep merak etmişimdir bunu.ilginç bir geçmişleri var

duymamistim hocam Allah razi olsun

Dînen yilanin hükümlerini bilmiyordum..

Yilan ile insan arasindaki düsmanlik basligini gördügümde aklima bir hikaye geldi paylasacaktim ama siz paylasmissiniz. Buraya gider diye düsünerek, hatirlatmak babindan yinede linki vereyim dedim:

http://www.mollacami.net/forum/index.php/topic,22195.0.html

Güzel ve faideli bilgiler, paylasim için tesekkürler..

ßende ßu ßaşLığı görünce o hikaye zannetmiştim :)

Gerçekten çok iLginç.Ayrıca korktum.Ne yıLanLa nede suretine girenLerLe İnşaALLAH hiç ßir zaman karşıLaşmam.

ßu ßiLgiLendirme için teşekkürLer...

bende böyle birşeyi ilk defa duydm kardeşm ilahiyattan birine sordum da duymamış, ne kadar sahih acaba?affınıza sığınarak soruyorm kaynağını biliyormusunuz.çünkü günümüzde önüne gelen birşeyler uyduruyor her okunana her söylenene inanmamak lazım :(


bende böyle birşeyi ilk defa duydm kardeşm ilahiyattan birine sordum da duymamış, ne kadar sahih acaba?affınıza sığınarak soruyorm kaynağını biliyormusunuz.çünkü günümüzde önüne gelen birşeyler uyduruyor her okunana her söylenene inanmamak lazım :(


Her söylenene inanmamakta elbette haklisiniz kardesim ama sunlari belirtmeden geçmek istemedim:
Yazinin sonunda kaynak belirtilmis:Rûhu'l-Beyan
Ayrica yaziyi ekleyen kardesimiz sitede görevli birisi. Yani ordan burdan duydugu bir yaziyi eklemeyecek kadar bilgiye sahip diye düsünüyorum...

Allah razı olsun kardeşim

ben zaten art niyet taşıdığımdan söylemedm ki kardeşm sadece her söylenene inanmamak gerektiğini ve o hadisi duymadığımı söylemek istedm kaynak ı fark etmemişm,ayrıca yazanın da yönetici olduğunu biliyorum niye tepki gösterdiğinizide anlayabilmiş değilim ama yinede sağolasn

ilk defa okudum, teşekkür ederim.

bende yılanların insan içerisine çıkmasının yasak olduğunu
çıktıkları zamanda insanlar tarafından öldürülmeleri de
onların cezası olduğunu duymuştum


Hayatın İçinden İslam

MollaCami.Com