Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ozon Tedavisi

OZONTERAPİ NEDİR VE HANGİ TEDAVİLERDE KULLANİLABİLİR

Ozon, 3 oksijen atomundan oluşan doğal bir gazdır, kimyasal bir bileşen değildir. Tedavi sürecinde görevini tamamladıktan sonra hammaddesi olan oksijene dönüştüğü için doğaldır ve yan etkisi yoktur. Mikrop kırıcı, bakteri öldürücü, virüs çoğalmasını önleyici, mantar öldürücü etkisi yüksek bir gaz olan ozon, enfekte olmuş yaraların tedavisinde ve de bakteri ve virüslerin sebep olduğu hastalıkların tedavisinde kullanılır. Kan dolaşımını arttırma özelliğinden dolayı dolaşımla ilgili bozuklukların tedavisinde de kullanılır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, yani vücudun direncini arttırır. Ozonterapi 4 temel alanda kullanılmaktadır:



1. Dolaşım bozukluklarının tedavisi

2. Virüslerin sebep olduğu hastalıkların tedavisinde; örneğin karaciğer hastalıklarından hepatitler, uçuklar.




3. Zor iyileşen enfekte yaralarda ve enflamatuar hastalıklarda örneğin; Bacaklardaki açık yaralar, Enflamatuar barsak hastalıkları, yanıklar, haşlanma ve enfekte yaralar, mantar enfeksiyonları.




4. Kanser tedavisinde ilave ya da tamamlayıcı olarak ozon bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılır. Ayrıca, Ozonterapi lipoliz etkisi ve oksijenasyon etkisinden dolayı bölgesel zayıflama ve genel zayıflama (ozon sauna) tedavilerinde de kullanılır. Uygulama yöntemleri 1.Majör ozonterapi [Major Otohemoterapi] (Hastadan kan alınarak tedavinin yapılması) geriatride (yaşlanmaya bağlı hastalıklar), dolaşım bozukluklarında yeniden canlanmayı sağlamak için, viral kökenli hastalıklarda ve genel bağışıklık sistemi aktivasyonu için kullanılır.Bu metotla, 50 ila 100 ml hastanın kanı alınır, tam olarak tespit edilmiş ozonla karıştırıldıktan sonra hastaya geri verilir. (Ozon kırmızı ve beyaz kan hücrelerini oluşturan spesifik maddelerle tamamen reaksiyona girer ve böylece vital aktivitelerini = metabolizmayı arttırır. İşte bu aktive edilmiş kan (ozon ya da oksijen değil!) hastaya aynı damar yoluyla tekrar geri verilir.






5.Ozonun eklem içi enjeksiyonunda ozon gazı, yavaşça eklem içine enjekte edilir. Bu metot ağrılı enflamatuar hastalığı olan ekleme uygulanır, artrit (diz eklem hastalığı gibi), tekrarlayan eklem-kıkırdak hasarı, genel patolojik sertliklerde uygulanabilir. Özetle;OZON NASIL İYİLEŞTİRİR? · Kanın oksijen taşıma kapasitesini artırır.· Tüm vücutta kan dolaşımını düzenler· Bağışıklık sistemini güçlendirir ve düzene sokar· Virüs, bakteri ve mantar enfeksiyonlarını iyileştirir· Metabolizmayı düzenler, homeostasis denilen vücudun iç dengesini sağlar· Hücre yenileyici ve antioksidan etkileri vardır· Vücudu toksinlerden arındırıcı etkisi vardır. MEDİKAL OZONUN KULLANILDIÄžI DURUMLAR· Romatizmal hastalıklar (ankilozan spondilit ve romatoid artrit tedavisi)· Hepatitler(Hepatit B ve Hepatit C tedavisi)· Eklem kireçlenmelerinin (artrozlar) tedavisi· Kemik erimesinin (osteoporoz) tedavisi· Kronik yorgunluk ve Fibromiyalji tedavisi· Felç sonrası durumlar· Kas ve eklem ağrılarının tedavisi· Baş dönmesi ve kulak çınlamasının tedavisi· Migren ve baş ağrılarının tedavisi· Multipl skleroz, Parkinson gibi dejeneratif sinir sistemi hastalıklarının tedavisinde· Hipertansiyon ve kalp hastalıklarının tedavisinde· Tip 2 diyabet tedavisinde· Kanser tedavisinde yardımcı olarak· Ülseratif Kolit, Crohn Hastalığı tedavisi· Gastrit ve mide ülseri tedavisi· Zor iyileşen yatak yaraları, diyabetik ayak yaraları, yanıkların tedavisi· Burger hastalığının tedavisi· Akut ve kronik enfeksiyon hastalıklarının tedavisi· Sedef hastalığı, vitiligo, egzama, liken planus, skleroderma, mantar hastalıkları ve akne tedavisi· Alerjik astım, alerjik rinit gibi alerjik kökenli hastalıkların tedavisi


Alıntı...


Hastalıklar ve Tedavi yöntemleri

MollaCami.Com