Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hasan Kılıçatan - Ya sabır

Hasan Kılıçatan - Ya sabır


http://vimeo.com/moogaloop.swf?clip_id=6901562

güzel bir ilahi.. Klip üzerine yorumlar nasıl olacak merak ediyorum. Bu ilahiye inanıyorum ki daha planlı ve harika bir klip yapılabilirdi.

Yorum yazacak arkadaşlar için eğer siz yapacak olsaydınız nasıl yapardınız? klipte neleri vurgulardınız

bana göre çok mükemmel dizayn edilmiş görüntüler her ne kadar üzücü olsada hayatın ta gerçekleri heleki bu teknolojinin getirdiklerinin bilinmesiyle
bu gibi hadiseler RABBİM muahafaza buyursun başımıza gelmesede bu görüntü teknolojisyle bunları görüp her gün bir kaçını izliyoruz ve haberdar oluyoruz..

ilahiyi okuyan kardeşimizinde dediği gibi RABBİM sabrı cemil ihsan etsin biz acizlere

yalnız bir fikir olarak hani bu kadar felaket resimlerinin arasına, veya son kısımlarına doğru yada sabrın sonu selamettir denildiği yerlerde,

MEVLANIN hani diyorum güzel niğmetlerinden olan, tabiki CENNETTEKİ mükafatları görmediğimiz ve akıl hafızalamızında alamıyacağı gibi en azından dünya güzelliklerinden de bir kaç kare olsa ve altınada yazıyla sabrın sonunda bu gibi mükafatlar vardır gibilerindende not düşülseydi daha iyi olmazmıydı bende size soruyorum..buda acizane benim fikrim..

eyer olmaz denirsede zaten ilahinin anatomisinin tamamı sabır dilemek olduğu için bütün felaketeler bir bir resimlerle takviye olmuş , izah edilmiş bu hailyelede mesaj yerine ulaşıyor yani ben bu haliyelede güzel olmuş diyorum...yapan kardeşimizin eline emeğine sağlık gayet güzel..

Allah razı olsun,

Aslında klipte şöyle bir mesaj vermeye çalışmıştım, bu kadar felaketin yüzde kaçını yaşadık? Düşünün Allah muhafaza düşen ucakların birinde biz olabilirdik. tam kurtarılıyoruz derken kurtarmaya gelen helikopterde düşebilirdi. Ya da yıkılan köprüden geçiyor olabilirdik. Yahut yok olan evler. Sel faciaları.. O evlerden biri bizim olabilirdi..

Ya da ırak.. Gecenin bir vakti basılan evler. yatağımızdan uyandırılan biz olabilirdik. Peki bizim sabredemediklerimiz neler? Bakan bir tiken mi? ay sonu maaşın geç yatması mı? Yurtta hocamızın ikazı mı? Evde suların kesilmesi mi?

* * *

Sona doğru yeşillik ve cennet manzarası siz yazana kadar hiç aklıma gelmemişti. Ancak olsa cok güzel olabilirdi. Tam tersi sonda ateş yangın görüntüleri ile dolduraverdik.

sonraki kliplerde bu inceliği de değerlendirelim inşaallah

Güzel bir video hazırlanmış emeğinize sağlık.
Fotoğraflara gelince, o fotoğraflardaki görüntüler bana göre en güzel fotoğraflar seçilmiş. Çünkü o haller başımıza gelmemiş, şükretmek lazım o mesaj verilebilir. İlerisinde Kabe-i Muazzama fotoğtafları var
o mubarek beldelere gitmek için sabır gerek ve ilahimizin adı da sabır olunca şükürle sabır birleştirilmiş ortaya güzel bir mesaj çıkmış olur.

Diğer açıdan bakacak olursak sabrı hatırlayacak foroğraflar olabilirdi. (İlim tahsil eden talebeler, hastanın yatakta yatması) gibi vesaire...

Öncelikle ilahiyi dinledim ve ben nasıl resim ve videolar kullanırdım dedim fakat izlediğim video sonucunda bütün düşüncelerim çok basit kaldı ::)

Gerçekten çok çok manidar bir klip olmuş.Kendi adıma bu kadar iyi kesinlikle yansıtamazdım..

Tek bir şey söyleyebilirim oda mükafat denilirken biraz daha içe su serpici görüntüler de güzel olabilirdi.

Rabbim gerçekten o kardeşlerimize sabır versin.

Elinize emeğinize sağlık.


Hasan Kılıçatan

MollaCami.Com