Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ümmetin helakine sebep olan üç şey nedir?

ÜMMETİN HELAKİNE SEBEP OLAN ÜÇ ŞEY NEDİR?

Ebu Katade r.a.’dan mervidir: Resulullah s.a.v. buyurdu ki,

“Ümmetimin helaki, şu üç şeyledir:
1. Kaderi yalanlamak.
2. Irkçılık davası gütmek.
3. Tahkik etmeksizin dini meseleleri nakletmek.

(Mucemu’l-Evsat, 4/336)

1. KADERİ İNKAR ETMEK

Resulullah Efendimiz’in bildirdiği bu tehlike, irtihallerinden çok kısa bir zaman sonra ortaya çıkmıştır. Bir grup insan, “Kul fiilinin yaratıcısıdır, kaderin bunda hiçbir tesiri yoktur” görüşünü ortaya atmıştır.

Bu, kaderin inkarı demektir. Peygamberimiz s.a.v., Kaderiye’yi ümmetin mecusileri olarak vasıflandırmışlardır. (Ebu Davud, Sunnet 17)

Bugün Mustafa İslamoğlu ve benzeri kişiler, İman’ın altıncı şartı olan “kadere iman” kavramını açıkça inkar ediyorlar. Merak edenler netten kolaylıkla bulabilirler.

Kimlerin peşinden gittiğinizi iyi bilin!

2. IRKÇILIK

Ümmetin helak sebeplerinden ikincisi olan ırkçılık, cahiliye adetlerindendi. İslam’la müşerref oluncaya kadar, Araplar arasında çok kanlı kabile savaşları oluyordu. İslam dini ırkçılıkla şiddetli bir mücadeleye girişti. Irkçılık davası gütmek, gerek ayetler ve gerekse hadislerle yasaklandı.

Bugün İslam dünyası ne çekiyorsa, ırkçılık-milliyetçilik-sağcılık-solculuk davalarına düştüğü için çekiyor. Bu sadece Müslüman Türkler için geçerli değil. Araplardan acemlere kadar her ırktan Müslümanlar bugün maalesef kavmiyet davasına düştüler.

Halbuki bizim birincil kimliğimiz İslam’dır. Sonra milliyetlerimiz gelir-gelmeli.



“Vasiyetim olsun: Kavmiyet gütmeyin! Tefrikaya düşmeyin! Vahdet-i vücutçuluk ve Melamilik gibi Ehl-i Sünnet’e mugayir olan batıl yollara sapmayın!”
Ebu’l-Faruk Silistrevi k.s.


3. ARAŞTIRMADAN DİNİ KONULARI AKTARMAK

Ümmetin helak sebeplerinden üçüncüsü, doğru olup olmadığını araştırmadan dini mevzuları nakletmektir.
Kulaktan dolma, internet veya medyadan duyma; çoğu İslam’a ve Ehl-i Sünnet’e aykırı bilgileri kaynağını ve doğruluğunu araştırmadan nakletmenin zararı izaha yer bırakmayacak kadar açıktır.

Bu hal yaygınlaştığında, doğruların yerini yanlışların alacağı muhakkaktır.


Hadis ve Sünnet

MollaCami.Com