Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Mahmut Sarıcaoğlu Hoca, Hakk’a yürüdü





TÜRKİYE′NİN önde gelen hocalarından Reis-ül Kurra Hacı Hafız Mahmut Sarıcaoğlu Hocaefedi 90 yaşında Hakk’a yürüdü.

Bugüne kadar yüzlerce talebe yetiştiren Sarıcaoğlu Hocaefendi Pazartesi gecesi saat 22:00’de vefat etti. Sarıcaoğlu Hocaefendi’nin rahatsız olduğu ve kısa süre önce ameliyat geçirdiği bildirildi. 90 yaşında vefat eden Sarıcaoğlu Hocaefendi bugüne kadar yüzlerce hazıf yetiştirdi. Türkiye’nin az sayıdaki Reis-ül Kurra’dan biri olan Sarıcaoğlu’nun vefatı talebeleri arasında büyük üzüntüye sebep oldu.

MAHMUT SARICAOĞLU HOCA KİMDİR?

1922 (1335 Hicri) Trabzon -Of- Halman (Saraçlı)’da Ali Efendi ve Asiye Hanım’ın oğlu olarak dünyaya gelmiştir. Hafız Osman Hasbi (Topal hafız)’den 10 yaşında hafızlığını bitirmiş, ilkokul tahsilini Aşık Kutlu Hocaefendi’nin babası Ahmet Cemal Bey’de yapmıştır.

3.5 yıl süren askerlik görevini yaparak 1945 yılında kendi köyünde, 1946’da ise Yozgat’ta imamlık görevine başlamıştır. 1962-1969 yılları arasında İstanbul Rasim Paşa Camii’nde görev yapmış ve bu zaman zarfı içerisinde (1966’da) Dülgerzade Kur’ân Kursu’nda İsmail Hakkı Bayır Hocaefendi’den takrib okuyan hoca, 1967’de Fatih Camii’nde icazetini almıştır.

1981 yılında emekli olmuş ve 1983 yılında da Yeşil Camii Kur’ân-ı Kerim Kursu’nda aşere-takrib- tayyibe derslerini değişik gruplara vermeye başlamıştır.


Yeni Asya Gazetesi


Haberler

MollaCami.Com