Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


oh beeee. otomatik zam geldi rahatladık.

en sonunda bu da oldu.baktılar zamzam yetişemiyorlar.otomatiğe bağla bitsin bu iş :Dhem biz stresten kurtulduk,(ne zaman zam gelecek diye diken üzerinde değiliz)hem de zam yapanlar ;) ;)
biraz uzun oldu am kusura bakmayın.

Rekorlar korkuttu, elektrikte otomatik zam getiren düzenleme öne çekiliyor
Bakan Şimşek enerjide otomatik fiyatlandırmanın 1 Haziran’a çekilmesine destek vereceklerini açıkladı. Benzindeki rekor artışlarla sisteme geçer geçmez elektriğe yüzde 20’lik zam bekleniyor
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, enerjide otomatik fiyatlandırmanın 1 Temmuz’da yürürlüğe gireceğini belirterek, “Ancak, 1 ay öne çekilmesini destekleriz” dedi. Düzenleme ile akaryakıtta olduğu gibi enerji fiyatları da girdi maliyetlerindeki artışlar paralelinde otomatik zamlanacak. Halen elektrikteki zam ihtiyacının yüzde 15-20 civarında olduğu, otomatik fiyatlandırmaya geçer geçmez bu zammın hayata geçirileceği belirtiliyor.
Enerji fiyatlarında görülen artış konusundaki sorular üzerine Şimşek, otomatik fiyatlandırma mekanizmasının önemine dikkati çekerek, bu sistemde maliyetlerde düşüş çerçevesinde elektrik fiyatlarında da düşüş olabileceğini, bu sistemin fiyatlarda devamlı bir artış anlamına gelmediğini söyledi.
Maliyet düşer mi?
Ancak 29 milyon elektrik abonesi için her gün rekor petrol zamlarıyla uyanılan bir dönemde otomatik fiyatlandırma, otomatik zam anlamına gelecek. Türkiye’de elektrik üretiminin yarıya yakını doğalgaz ile karşılanıyor. Elektriğin önemli bölümü doğalgazdan üretildiği için doğalgaza yapılan zam dolaylı olarak elektriğe de yansıyacak. Doğalgazda zam oranı ise petrol fiyatı ve döviz kurundaki artışlarla yükseliyor. Bu nedenle petrolün 200 doları hedeflediği belirtilen bir dönemde otomatik fiyatlandırmaya geçmek, otomatik zamları da beraberinde getirecek.

şimşek: Afları doğru bulmuyorum
Bakan Şimşek sosyal güvenlikte prim affına yönelik bir soru üzerine, ilke gereği afları doğru bulmadığını ancak, kamu alacakları konusunda yapısal bir sorunla karşı karşıya olduklarını ve bu nedenle kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasında bazı önlemler almak zorunda kaldıklarını ifade etti. Şimşek, kamu alacaklarının yapısal olarak çözümü konusunda da bundan sonra daha uzun vadeli adımlar atacaklarını vurguladı. Bütün bunların kamu maliyesinde bir gevşeme olarak algılanmaması gerektiğini ifade eden Şimşek, geçen yılki faiz dışı fazla hedefini değiştirmeyerek bu yıl da aynen koruduklarını hatırlattı.
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=179988&Categoryid=2

Elektrikte Otomatik Zam Yüzde 19 İle Başlıyor
Haber - EkonomiDevlet Bakanı Mehmet Şimşek, elektrikte otomatik fiyatlandırmanın sanayiye yüzde 14, konutlara yüzde 19 zamla başlayacağını belirtti. Şimşek Orta Vadeli Mali Çerçeve'nin ise IMF'le başlayan program sonrası izlemenin bir şartı olduğunu açıkladı
Hazine'den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek elektrikte otomatik fiyatlandırma dönemine geçilmesiyle birlikte konut elektriğine yüzde 19, sanayiye yüzde 15 zam düşünüldüğünü açıkladı. Otomatik fiyatlandırmaya temmuz ayı başında geçilmesi planlanıyor.
Şimşek "rasyonel fiyatlamaya geçiş" adını verdiği bir reformla piyasadaki tıkanıklığın aşılacağını söyledi.
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, ocak ayında elektrik fiyatlarına yapılan zamla ilgili açıklamasının, bir gazetede önümüzdeki Temmuz ayında yapılacakmış gibi yansıdığını belirterek, "Enerjide otomatik fiyat mekanizmasına geçeceğiz. Fiyatlar inebilir, çıkabilir" dedi. Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Kars’a gelen Bakan Şimşek, havaalanında, bir gazetede elektrik fiyatlarına Temmuz ayında zam yapılacağı yönünde yayınlanan haberle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, İstanbul’da Çırağan Otel’de bir grup ekonomi yazarıyla bir araya geldiklerini, toplantıda ocak ayında elektrik fiyatlarına yapılan zamlardan bahsettiğini belirterek, bu açıklamasının bir gazetede Temmuz ayına ilişkin öngörü şeklinde yansıdığını söyledi. Söz konusu haberde verilen rakamların geçtiğimiz Ocak ayına ait olduğunu hatırlatan Şimşek, şunları kaydetti: "İstanbul’da bazı köşe yazarlarıyla bir araya geldik. Toplantıda, yapılan rasyonel fiyat analizi için geçiş sürecini anlatırken ocak ayında elektriğe yapılan bazı zamlardan bahsettim. Ama bugün gazetede çıkan bir haber, sanki temmuz ayında olacakmış gibi bir çerçeve içerisinde anlatılmış. Halbuki ocak ayında yapılanlardan bahsediyorduk. Biliyorsunuz, bu Türkiye’de enerji rekabet gücü açısından ve tabi iş talebi açısından çok önemli bir konu." Enerjide daha çok ülke kaynaklarına ağırlık vermeye başladıklarını anlatan Şimşek, şöyle devam etti:
"Hidroelektrik santrallerini özel sektöre devrettik. Rüzgarda çok büyük bir yoğun çalışma var. Türkiye önemli ölçüde rüzgar potansiyelini enerjiye dönüştürüyor. Yine nükleerde bir takım adımlar attık. Dolayısıyla Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltacağız. Ama Türkiye’de enerjinin tasarruflu kullanılması, etkin verimli kullanılması için de rasyonel bir fiyatlama gerekiyordu. Temmuz ayından itibaren otomatik fiyat mekanizmasına geçeceğiz. Tabii enerjide otomatik fiyat mekanizmasına geçmek her zaman fiyatların yukarı çıkacağı anlamına gelmiyor. Biliyorsunuz inebilir, çıkabilir."
http://www.istanbulfm.com.tr/haber/ekonomi/elektrikte-otomatik-zam-yuzde-19-ile-basliyor.html

Dağıtım şirketleri yeni fiyat önerilerini EPDK'ya sundular. 1 Temmuz 2008’den itibaren geçerli olacak yeni tarifelerle otomatik fiyatlandırma dönemi resmen başlamış olacak. Elektrik fiyatları tırmanacak
TÜRKİYE Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'ne (TEDAŞ) bağlı 20 elektrik dağıtım şirketi ayrı ayrı dün Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni tarife önerilerini sundular. EPDK şirketlerin yeni tarife önerilerini önümüzdeki pazartesi günü değerlendirmeye alacak ve ulusal tarifeye yansımasını hesaplayacak, perşembe günkü EPDK toplantısında da yeni tarifeler karara bağlanacak. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. EPDK, yeni tarifeleri dağıtım şirketlerinin Türkiye Elektrik Ticaret Anonim Şirketinden (TETAŞ) alış fiyatları, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) ve portföylerinden satın alınan enerji fiyatları ve Piyasa Mali Uzlaştırma Merkezi (PMUM) yani serbest piyasada oluşan elektrik fiyatının maliyetini dikkate alarak her abone grubu için yeni dönemdeki tarife miktarını belirleyecek.
Nasıl işleyecek?
Yeni tarifelerin yürürlüğe gireceği 1 Temmuz 2008 tarihiyle birlikte elektrikte otomatik fiyatlandırma dönemi de resmen başlamış olacak. Bundan sonraki yeni tarifeler de 1 Ekim 2008 tarihinde belirlenerek yürürlüğe girecek.
Petrol fiyatlarında olduğu gibi 1 Temmuz 2008 tarihinden itibaren elektrikte oluşan maliyetler yılın ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında tüketiciye doğrudan yansıtılacak. Buna göre, şubat, mart, nisan aylarına ait uzlaştırma dönemleri bazında PMUM enerji alış fiyatları ile miktarlarını ve 3 aylık PMUM fatura bedeli ortalama enerji alım fiyatını mayıs ayının sonuna kadar EPDK'ya bildirecek. PMUM ortalama enerji alım fiyatı, Temmuz-Eylül tarife döneme ortalama enerji alım fiyatının hesaplanmasına dahil edilecek.
Uzlaştırma dönemi
Mayıs, haziran, temmuz aylarına ait uzlaştırma dönemleri bazında PMUM enerji alış fiyatları ile miktarlarını ve 3 aylık PMUM fatura bedeli ortalama enerji alım fiyatını ağustos ayının sonuna kadar EPDK'ya bildirilecek. PMUM ortalama enerji alım fiyatı, ekim-aralık tarife dönemi ortalama enerji alım fiyatının hesaplanmasında kullanılacak. Ağustos, eylül, ekim aylarına ait uzlaştırma dönemi bazında PMUM enerji alış fiyatları ile miktarlarını ve 3 aylık PMUM fatura bedeli ortalama enerji alım fiyatını kasım ayının sonuna kadar EPDK'ya bildirilecek. PMUM ortalama enerji alım fiyatı, ocak-mart tarife dönemi ortalama enerji alım fiyatının hesaplanmasına dahil edilecek. Kasım, aralık, ocak aylarına ait uzlaştırma dönemleri bazında PMUM enerji alış fiyatları ile miktarlarını ve 3 aylık PMUM fatura bedeli ortalama enerji alım fiyatını şubat ayının sonuna kadar EPDK'ya bildirilecek. PMUM ortalama enerji alım fiyatı, nisan-haziran tarife dönemi ortalama enerji alım fiyatının hesaplanmasında kullanılacak.
Faturalar kabaracak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı geçen yıl 134 milyar kWh enerji KİT'lerinden, 14 milyar kWh da piyasadan alım yapmıştı. Bu yıl ise arz sıkıntısı nedeniyle piyasadan alım büyük oranda arttığından yüksek alım fiyatının 1 Temmuz'dan sonraki faturalara doğrudan yansıyacağı belirtiliyor. Piyasadan alım arttıkça fatura tutarlarının yükseleceği de belirtildi.
Venezüella Cidde’deki zirveye katılıyor
SUUDİ Arabistan'ın uluslararası petrol piyasalarındaki fiyat artışlarını tartışmak amacıyla düzenlediği Uluslararası Enerji Toplantısı, bugün Cidde'de yapılacak. Türkiye'yi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in temsil edeceği toplantıya katılacak ülkelerin sayısının 37'ye ulaştığı belirtiliyor. Bu arada toplantıya Çin Başkan Yardımcısı Şi Jimping'in de katılacağı açıklandı. Daha önce toplantıya katılmayacağını açıklayan Venezüella Petrol Bakanı Rafael Ramirez de bugün Cidde'deki toplantıda bulunacak. Enerji Bakanı Hilmi Güler dün akşam düzenlenen Uluslararası Enerji Ajansı'na üye ülkelerin yapacağı toplantıya katılacağı öğrenildi. Yapılacak görüşmelerin, bugünkü toplantıda üye ülkelerin ortak bir görüşte uzlaşması amacıyla önemli olduğu belirtiliyor.
http://www.tercuman.com/v1/haber.asp?id=83462&baslik=Elektri%C4%9Fe%20otomatik%20zam%20haz%C4%B1rl%C4%B1%C4%9F%C4%B1&katid=4

bı otomatık zam eksıktı oda oldu :)

akıbetimiz hayr olsun inş..

teşekkurler ;)

(lınk yerıne haber kaynagını yazmak yeterlı oluyor kızılelma kardeşim :-[ )

gene söylemeden edemeyeceğim:

Durmak yok yola (zama) devam.

ilginize ben teşekkür ederim....

DUMAK YOK


Güncel Haberler

MollaCami.Com