Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kocaeli Belediye Başkanı için de 5 yıl yasak istedi.

Başsavcı Kuran'ı Kerim'e de karşı!



AKP’nin kapatılması için Mahkeme’ye başvuran A.Yalçınkaya, Müftülükle ortak olarak Kuran’ı Kerim dağıtan Kocaeli Belediye Başkanı için de 5 yıl yasak istedi. Peki başkan ne dedi?


Müftülük talebi ile Kuran’ı Kerim dağıtmak, laik devlet ilkesine aykırı eylem olarak değerlendirildi.

Laiklik karşıtı eylem ve söylemleri gerekçesi ile AK Parti’nin kapatılmasını ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, bazı bakan ve milletvekilleri ile belediye başkanlarının bulunduğu 71 kişiye 5 yıl süre ile siyasi yasak isteyen Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya, müftülüğün talebi doğrultusunda Kuran’ı Kerim dağıtılmasını da, AK Parti’nin kapatılmasına gerekçe olarak iddianameye ekledi…

Anayasa Mahkemesi’ne verilen 162 sayfalık iddianamede, AK Partili 11 belediye başkanı için 5 yıl siyasi yasak isteyen Abdurrahman Yalçınkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun 2006 yılından il genelinde müftülüğün talebi ile dağıtılan 5 bin adet Kuran’ı Kerim’i, ‘laik devlet ilkesine aykırı eylem ve demeçler’ olarak değerlendirdi.

Yalçınkaya İddianamedeki, “Adalet ve Kalkınma Partili yerel yöneticiler ile partinin il, ilçe ve belde teşkilatı yöneticilerinin laik devlet ilkesine aykırı eylem ve demeçleri” başlıklı bölümün 11. Maddesinde, Karaosmanoğlu’nun Kuran’ı Kerim dağıtmasına yer verdi.

Konuya iddianamesinde, “AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun, 2006 tarihinde üzerinde kartviziti ve AKP logosu bulunan 5.000 adet Kuran-ı Kerim’i Büyükşehir amblemini taşıyan çantalar içerisinde belediye personeli aracılığıyla kentte dağıttırdığı…” diye değinen Başsavcı, ‘yeryüzünde ne çok okunan ve satılan kitap’ olan Kuran’ı Kerim’in dağıtılmasını laikliğe aykırı eylem olarak değerlendirmiş oldu…

MÜFTÜLÜK İSTEDİ DAĞITTIK

Gündeme gelmesi ile hukukçular tarafından birçok bölümü suçlamaların tartışmalı bulunduğu iddianamede kendisi hakkında yer alan ifadeleri cafesiyaset. com’a değerlendiren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kuran’ı Kerim dağıttığımız doğrudur. Bunu devletin bir diğer resmi kurumu olan, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı müftülükle beraber yaptık. Kaldı ki bu talep müftülükten geldi.” diye konuştu.

Böyle bir şey beklemediğini, bu şekilde bir iddiaya çok şaşırdığını belirten Başkan Karaosmanoğlu, hakkındaki suçlama ile ilgili olarak, “Savcı beni tanımaz etmez. Buradaki görevlileri hakkımda dosya hazırlamış. ‘Çocuklara beş bin adet Kuran’ı Kerim dağıtıldı’ diye. Devletin Diyanet İşleri Başkanlığı denilen resmi bir kurumu var. O kurumun bastığı Kuran’ı Kerim’i, dağıtmanın suç olmayacağını herkes bilir. Bunun suç olup olmayacağını ayırt edecek bilgim var benim.” diye konuştu.

"ÇOK ÖNEMSEMİYORUM"

Suçlamaları çok önemsemediğini ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, Başsavcı Yalçınkaya’nın iddianamesinde yer alan, “, 2006 tarihinde üzerinde kartviziti ve AKP logosu bulunan 5.000 adet Kuran-ı Kerim’i Büyükşehir amblemini taşıyan çantalar içerisinde belediye personeli aracılığıyla kentte dağıttırdığı…” sözlerini sert bir dille eleştirerek, “Ben belediye başkanı kartvizitime AK Parti logosu bastırmadım. Böyle bir kartım yok. Kuran’ı Kerim’de de AK Parti logosu yok.” dedi.

Karaosmanoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Kuran’ı Kerimleri müftülükten aldık. Yaz döneminde Kuran’a geçen çocuklara hediye edilmesi için, devletin diğer bir kurumu ile yapılan ortaklaşa bir olaydı bu. Biz hangi kurumumuz yardım ve destek isterse imkânlarımız el verdikçe cevap vermeye çalışıyoruz. Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne belediye olarak 1 trilyon yardım da bulunduk. O da devletimizin bir kurumu, müftülük de. Kuran’ı Kerim dağıtmanın suç olduğuna asla inanmıyorum. Hakkımdaki düşünceler hukuk dışıdır. Ben bu iddianameyi hiç de önemsemedim. Hırsızlık yapmadım. Rüşvet almadım. Edepsizlikten yargılanmıyorum. Kumar oynamıyorum. Yoluma devam ediyorum.”


Güncel Haberler

MollaCami.Com