Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Doğu'da Peygamber sevgisi alanlara sığmıyor

Doğu'da Peygamber sevgisi alanlara sığmıyor

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor. Geçtiğimiz pazar günü Batman'da 100 binleri aşkın kişiyi bir araya getiren Platform, hafta içinde de etkinlikleri ilçe ve köylere taşıdı. Peygamber Sevdalıları Platformu, yarın ise Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenleyeceği “Kutlu Doğum” mevlidinin hazırlıklarının tamamlandığını açıklayarak, bütün halkı etkinliğe davet etti.


Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in doğumu vesilesiyle her yıl nisan ayında düzenlenen Kutlu Doğum etkinlikleri bu yıl Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde geniş kitlelerin katılımıyla yapılıyor. İl, ilçe ve köylere kadar uzanan etkinliklerde bir araya gelen vatandaşlar, iki cihan serveri Paygamber Efendimiz (sav)'e olan hasretlerini ortaya koyuyor.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleri devam ediyor. Platform, son olarak Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Kerejbelk köyünde “Kutlu Doğum” etkinliği düzenledi. Kalabalık bir katılımla gerçekleştirilen etkinlikte yapılan konuşmada, insan hak ve hukukuna vurgu yapıldı.

DİYARBAKIR YARIN SALLANACAK

Geçtiğimiz pazar günü Batman'da 100 bini aşkın kişiyi bir araya getiren Platform, hafta içinde de etkinlikleri ilçe ve köylere taşıdı. Peygamber Sevdalıları Platformu, yarın ise Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenleyeceği “Kutlu Doğum” mevlidinin hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı. “Kutlu Doğum” mevlidi ile ilgili Mustazaf Der Diyarbakır Şubesinde basın toplantısı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Genel Koordinatörü Av. Abdulğani Orhan, bütün bölge halkını pazar günkü etkinliğe davet etti.

125 MERKEZDE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav)'in hayatını daha iyi anlayıp anlatabilmek ve yaşatabilmek amacıyla Peygamber Sevdalıları Platformu'nu 4 yıl önce kurduklarını açıklayan Av. Abdulğani Orhan, her yıl milyonlarca Peygamber Sevdalısı halkın bir araya geldiği, büyük bir coşku, sevinç ve heyecanla kutlandığı mevlid programları çerçevesinde bu yıl kendilerine başvurup, nisan ayı başlarında açıkladıkları 116 merkezin şu an itibariyle 125 merkeze çıktığını söyledi.

“GÖNÜLLERE PEYGAMBERSEVGİSİ EKİLİYOR”

2012 yılı Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde nisan ayı boyunca Kutlu Doğum ile gelen sevinç ve heyecanın gün geçtikçe yayıldığını ifade eden Orhan, gönüllere Peygamber sevgisini ekmeye devam ettiğini söyledi. Orhan, “Büyük bir heyecanla mevlid etkinliğinin beklendiği yerlerden birisi de şüphesiz Diyarbakır'daki mevlid etkinliğimizdir. Her yıl yüz binlerce Peygamber Sevdalısının katıldığı tarihi İstasyon Meydanı'ndaki etkinliğimiz için şu an itibariyle hazırlıklarımızı yapmış bulunmaktayız” dedi. Orhan, Kutlu Doğum'a katılacak olan vatandaşlar için ücretsiz araçların saat 11.00'den itibaren seferlere başlayacağını da söyledi.

“SALÂVAT KAMPANYASI DEVAM EDİYOR”

Peygamber Sevdalılarının düzenlediği “Peygamber Efendimize Salavat Kampanyası”nın devam ettiğini belirten Orhan, kampanya çerçevesinde çekilen salavatların etkinlik günü hem Peygamber Sevdalıları ile hem de basınla paylaşılacağını söyledi. Orhan, “Rahmet ayı nisan ayının girmesiyle Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerimizde her pazartesi siyer seminerleri verildi. Üye ve gönüllü üyelerimize Peygamber Efendimiz(sav)'in örnek hayatından kesitler sunuldu ve sunulmaya devam edilmektedir. Ayrıca etkinliğe davet için bin adet davetiye basılarak STK'lar, kanaat önderleri, imamlar ve kardeş camialara davetiyeleri ulaştırıldı” diye konuştu.

Peygamber Sevdalıları Platformu'nun geçtiğimiz pazar günü Batman'da düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine katılanlar meydana sığmadı. Yüzbini aşkın kişiye seslenen Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş, Peygamber(sav)'in alemlere rahmet oluşunun hayata yansıması gerektiğini ve bunu yansıtacak olanların da Müslümanlar olduğu temalı konuşma yapmıştı.


Güncel Haberler

MollaCami.Com