Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


" Uyuşturucu okulları tehdit ediyor "






Uyuşturucu okulları tehdit ediyor



YEŞİLAY Mersin Temsilcisi Ahmet Nas, uyuşturucunun okul önlerine kadar gelmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Uyuşturucu okulları tehdit ediyor
YEŞİLAY Mersin Temsilcisi Ahmet Nas, uyuşturucunun okul önlerine kadar gelmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Sigara başlama yaşının 10’a, alkole başlamanın 11’e, uyuşturucuya başlamanın 12’ye kadar düştüğüne dikkat çeken Nas, İl Sağlık Müdürlüğünden mücadelelerine destek istedi.

Yeşilay İl Temsilcisi Ahmet Nas, Yeşilay Haftası dolayısıyla İl Sağlık Müdürü Çağlar Çatak’ı ziyaret etti. Nas, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının kamu ve sivil kurum ve kuruluşlarla iş birliği yaparak bağımlılığı en asgarî düzeye düşürülmesini sağlamak olduğunu kaydetti. Yeşilay Haftası dolayısıyla okullarda bilgilendirici faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Nas, sigaraya başlama yaşının 10’a, alkole başlamanın 11’e ve uyuşturucuya başlamanında 12’ye kadar düştüğüne dikkat çekti, buna karşı alınacak önlemin önemine değindi.

Uyuşturucunun okul önlerine kadar geldiğini vurgulayan Nas, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Alkol konusunda yeterli bilgilendirmenin yapılmadığından yakınan Nas, yapacakları bilgilendirme faaliyetleri için İl Sağlık Müdürlüğünden destek istedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Sağlık İl Müdürü Çağlar Çatak ise Yeşilay İl Temsilciliğine atanan Nas’ı tebrik etti. Sivil toplum örgütlerinin önemine değinen Çatak, önemli bir sivil toplum kuruluşu olan Yeşilay’ın yapacağı çalışmalara her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti.

Çocuklarınızı kontrol edin!
BURSA Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Müdür Yardımcısı Murat Sarı, madde bağımlılığı konusunda ailelerin duyarlı olması ve çocuklarını kontrol altında tutmaları uyarısında bulundu. Toplumun kanayan yaralarından biri olan madde bağımlılığının engellenmesi ve gençlerin bu tür zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla Osmangazi Kent Konseyi, Bursa Emniyet Müdürlüğü ve KADER Bursa Şubesi’nin işbirliğiyle düzenlenen panelde ailelere bilgi verildi.

Ördekli Kültür Merkezi’nde anne ve babalara yönelik panelde konuşan Sarı, ailelerden, bu alışkanlıklara karşı duyarlı olmalarını ve çocuklarını kontrol altında tutmalarını istedi.

Çocukların korunmasında ebeveynlere büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayan Sarı, şöyle konuştu: “Taşın altına elinizi değil, bedeninizi koymanız gerekiyor. Çocuğunuz sabah evden çıkarken verilen öğütler maalesef bugünün şartlarında yeterli değil. Elbette çocuklarımıza öğüt vereceğiz, onlara tavsiyelerde bulunacağız, onları kötülüklerden korumak için de bazı bilimsel çalışma ve formüllerden yararlanacağız. Asıl olan, çocuklarımızı bu alışkanlıklardan ve kötülüklerden uzak tutmaktır.”


Yeni Asya Gazetesi


Güncel Haberler

MollaCami.Com