Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


GÖRME ENGELLİLERE ÜCRETSİZ KUR'AN

Diyanet İşleri Başkanlığı, görme engellilere özel 'Braille' alfabesiyle hazırlanmış Kur'an-ı Kerimleri ücretsiz dağıtıyor.
Türkiye genelinde 450 bine yakın görme engelli bulunuyor. Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek için bu vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alan Diyanet İşleri Başkanlığı, ihtiyaca cevap verebilmek için illerde kurs açıyor.
İstanbul Müftülüğü de bu yıl gelen istekler doğrultusunda İstanbul genelinde iki kursu faaliyete geçirdi. Bayan ve erkek öğrencilere yönelik oluşturulan sınıflarda 40'a yakın öğrenci Braille alfabesiyle Kur'an öğreniyor. İçlerinden hafızlık çalışanlar da var. Görme ve işitme engelli vatandaşlara da din hizmeti sunmak isteyen Diyanet İşleri Başkanlığı, geçtiğimiz yıl pilot bölge olarak seçtiği İstanbul'da yaz kursları düzenledi. Beklemedikleri oranda bir taleple karşılaştıklarını bildiren İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, İstanbul'daki uygulamaların zamanla diğer şehirlerde de hizmete sokulacağını sözlerine ekledi.
Görme engelli vatandaşların Kutsal Kitap'ı okuyabilmelerine imkan sağlamayı amaçladıklarını belirten İstanbul Müftülüğü yetkilileri, İstanbul'da duyurusunu yaptıkları kitaplar için diğer şehirlerden gelecek talepleri de karşılayacaklarını söyledi.

Diyanetten böyle güzel haberleri duymak ne güzel. Güzel hizmet vesselâm. :)

Haber için teşekkürler...

rica ederim gözlerine sağlık kardeşim


Diyanetten böyle güzel haberleri duymak ne güzel. Güzel hizmet vesselâm. :)

Haber için teşekkürler...


Güncel Haberler

MollaCami.Com