Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Ankara'da flaş istifa

[right]03.01.2009[/right]
Başkent Doğalgaz A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir istifa etti.

7 öğrencinin doğalgaz zehirlenmesi nedeniyle ölümünün ardından yaptığı açıklamayla büyük tepki toplayan Başkent Doğalgaz Genel Müdürü Veysel Karani’ni istifa etti



Başkent Doğal Gaz Genel Müdürü Veysel Karani Demir, yılbaşı gecesi 7 gencin birden hayatını kaybetmesine yol açan olayla ilgili yaptığı açıklamalarla adeta çıldırttı. Karani önce kendilerini ’eleştiren’ haber ve açıklamaların özelleştirme yolundaki şirketin ’piyasa değerini düşüreceği’ uyarısında bulundu. Sonra yağmur gibi soruları "Çok soru almayalım, malum bugün cuma" diyerek cevaplamadı. Müdürün, diğer gafları, neden kravat takmadığını soran muhabire, "Bir kravat hediye et de takayım, gençlerin üzeri yarı çıplaktı" demesi oldu.



Demir: Bu travmayı atlatamam

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş Genel Müdürü Veysel Karani Demir istifa etti. Demir, yaptığı yazılı açıklamada, yılbaşı gecesi 7 üniversite öğrencisinin karbonmonoksit zehirlenmesi dolayısıyla hayatlarını kaybetmesine ilişkin bugün gazetelerde yer alan haberlerin, şahsını ve kurumunu yıpratmaya ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu savundu. İşte Demir'in açıklamaları.

"1.1.2009 gecesi 7 gencimizin karbonmonoksit gazından vefat etmeleriyle ilgili bugünkü (3.1.2009) gazetelerde yer alan haberler, şahsımı ve Kurumumu yıpratmaya, kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir.



Dün (2.2.2009) düzenlediğim basın toplantısında, üzücü olayın gelişimini anlatıp, bilirkişi raporunu ve teknik değerlendirmeyi sunarak, Başkentgaz’ın bu olayda herhangi bir ihmali ve kusuru bulunmadığını ifade ettim ve gerekirse bizim de soruşturma kapsamına alınabileceğimizi vurguladım.

Ayrıca bu türü vahim olayların bir daha yaşanmaması için doğalgaz kullananların nelere dikkat etmesi gerektiği yönünde detaylı açıklamalarda bulundum.



Ancak basın toplantısında ifade ettiğim bu konular, tamamen art niyetli olarak çarptırılmış, çok farklı bir boyuta taşınmıştır.

Toplantıda bir soru üzerine gençlerin durumuyla ilgili olarak çok samimi bir şekilde gördüklerimi anlatıp, “Hadiseyi hiçbir insanın görmesini istemem. Gençlerin her biri bir tarafa düşmüş. Kimisi yerde, kimisi yüzükoyun, kimisi belden üstü yarı çıplak. O yaşlarda benim 3 çocuğum var. Ben bir babayım. Bu travmayı uzun süre atlatamam" dedim.



Gençler kesinlikle giyinik, günlük kıyafetliydi. Bir delikanlının gömleğinin düğmeleri beline kadar açıktı, bu gencin muhtemelen havasızlıktan bunalıp gömleğini açtığını düşündük. Hiçbir şekilde (gençler çıplaktı) diye bir beyanda bulunmadım. Anlatmaya çalıştığım, bu acıklı ortamdı.

Benim bir baba olduğumu defalarca tekrarladığım bu duygulu ifadelerimin iğrenç bir şekilde çarptırılarak; kamuoyuna, hem beni hem de gençlerin ailelerini yaralayacak şekilde yansıtılmasını kınıyorum. İfadelerimin çarptırılması sonucu ailelere verdiğim üzüntüden dolayı, bu ailelerden özür diliyorum.

Geldiğimiz noktada; Kurumumuzun, 7 gencin ölümü olayında hiçbir kusuru ve ihmali bulunmadığı halde töhmet altında bırakılmış olması, benim üzerimden hiç ilgisi olmayan insanların hedef olmaması için Başkentgaz Genel Müdürlüğü görevimden istifa ediyorum. 3.1.2009

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."


Veysel Karani Demir

[right]Vatan[/right]

Molla cami üyesi olarak rabbime ne kadar şükretsem az...Elhamdülilleh
vay efendim çıplakmış vay doğalgaz sebepmiş vay yılmaşı kutlamasıymış.
bunların ne gibi şeylere .......... neyse

Haklısınız. Medyanın şişirme haberlerinden biri. Velevki çıplak olsun bize ne! Kaldı ki nefessiz kalmaktan can havliyle gömleğini açmış olamaz mı?

Ama doğalgaz olayı büyük bir hata. Umarım böyle bir olay bir daha başımıza gelmez :S

haberi ızledımm...ne olursa olsun artık o cocuklar ölmustu arkalarında bole konusmak hıc hos olmadı...istifa etmesıde yerınde olmus..


Güncel Haberler

MollaCami.Com