Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Amerikalı genç İslamiyet'i seçti

Adana'daki İncirlik Hava Üssü'nde tekniker olarak görev yapan Amerikalı bir genç, Müftülük binasında düzenlenen törenle Müslüman oldu ve ismini Ahmet olarak değiştirdi.

Adana Müftülüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir süredir İncirlik Hava Üssü'nde elektrik teknisyeni olarak görev yapan ABD vatandaşı Hristiyan Timothy Writg (25), çevresindeki Müslümanların yaşantısından etkilenerek din değiştirmeye karar verdi.

Adana Müftülüğüne din değiştirme isteğini bildiren genç, Müftü vekili Mustafa Turan'ın katıldığı törenle Müslüman oldu. Turan, Writg'e İngilizce kitaplar hediye ederek ihtida belgesi verdi.

Din değiştiren ve Ahmet ismini seçen Writg de İslam dinini İngilizce Kur'an-ı Kerim okuyarak öğrendiğini belirterek, şunları söylediği bildirildi:

''Hasa üssünde birçok Müslüman arkadaşım var. İslam'ı okuyarak öğrendim. İslami kuralların yaşantıyla iç içe olduğunu gördüm. Kur'an-ı Kerim'i okuyan ve manasına bakan bunu görür. İncirlik'teki Müslüman arkadaşlarımın yaşantısı da çok hoşuma gitti. İslam'da aile yaşantısı çok güzel. Zorda kalanın elinden tutuyorlar, birbirleriyle irtibatlı yaşıyorlar. Müslüman olduğum için çok mutluyum.''


Güncel Haberler

MollaCami.Com