Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


1 saat daha!

Neden mi? Bilim adamları araştırdı, işte günde bir saat fazla uyumanın sağlık üzerindeki etkisi...

Daily Mail gazetesinin haberine göre, bilim adamlarının 35-47 yaş arasındaki 500 kişinin uyku süresi ve damar sağlığı üzerinde yaptığı araştırmaya göre, çok uyumak damar kireçlenmesi riskini üçte bir oranında azaltıyor.

Araştırmaya katılanlarda 2000-2001 yıllarında hiçbir kireçlenme işareti görülmezken, beş yıl sonra yapılan muayenede, gecede 5 saatten az uyuyan deneklerin yüzde 27’sinde damar kireçlenmesi tespit edildi.

Chicago Üniversitesi’nin araştırmasında 5-7 saat uyuyanlarda bu oran yüzde 11 olurken, 7 saatten fazla uyuyanlarda bunun yüzde 6’ya düştüğü görüldü.
Verileri değerlendiren bilim adamları, bir saat fazla uykunun riski üçte bir oranında azalttığı sonucuna vardılar.

Daha önce yapılan araştırmalarda da gecede 7 saatlik uykunun sağlıklı kilo ve uzun yaşam için önemli olduğu belirtilmişti.

Uzun dönemli araştırmalar, uyku sürelerini 7 saatten 5 saat veya daha aza indirenlerin kalp-damar sorunların ölme riskinin iki kat, diğer sebeplerden ölme riskinin de yüzde 70 fazla olduğunu ortaya koyuyor.

vatan

bnm halim nicedir onu bilmym işte...
güzel bir paylaşım tşkkrlr kardeşim.

;)

tasavufi hakikatlerle çelişiyor ama!

hiçbir zaman yapamadığım ama umut ettiğim,

az uyku,az yeme ,az konuşma......

Haber için teşekkürler kardeşim.

ben 4 saati geçtiğimi pek bilmem yanii :o :)

Çok ilginç bir haber. :o Çok uyumanın zararlı olduğunu biliyodum ama az uykunun da erişkinler üzerinde çok fazla zararlı olacağını bilmiyordum. Acaba damar kireçlenmesinin biyolojik nedenleri ne olabilir. ???

Şimdi çok uyku faydalı mı :o İyiymiş :D


Güncel Haberler

MollaCami.Com