Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kaçırılan geminin kaptanı aradı: Hepimiz iyiyiz!

[right]02.11.2008[/right]
Kaçırılan geminin kaptanı aradı: Hepimiz iyiyiz!

Türk şilebini Aden Körfezi'nden Eyl Limanı'na götürmüşler

Somalili korsanların kaçırdığı Sabancı’ya ait “M/V Ya-Sa Neslihan” gemisiyle irtibat kuruldu. Kaptan Örnekoğlu dün sabah korsanların bilgisi dahilinde Ya-Sa Denizcilik’i aradı ve mürettebatın iyi olduğunu söyledi. Kaptan fidye konusunda hiçbir şey söylemeden telefonu kapattı.

Aden Körfezi’nde 20 mürettebatıyla kaçırılan Yalçın Sabancı’ya ait ’M/V Ya-Sa Neslihan’ gemisiye dün sabah saat 09.00’da irtibat kuruldu. Korsanlar tarafından Somali’nin Eyl Limanı yakınlarına çekilen gemi, demir attıktan sonra kaptan İbrahim Örnekoğlu, İstanbul Kuzguncuk’-taki Ya-Sa Denizcilik’i aradı. Ağır silahlı korsanların bilgisi dahilinde şirketi arayan Örnekoğlu, “Hepimizin durumu gayet iyi. En ufak bir yaralama yok hiçbirimizde. Merak edilecek bir şey yok” dedi. Ardından da telefonu kapadı.

Şirket, korsanlardan yeni haber bekliyor

Örnekoğlu, korsanların herhangi bir talepte bulunup bulunmadıklarına dair hiçbir şey söylemedi. Somalili korsanlar daha önce de Yemen ve Kenya karasularında rehin aldıkları gemileri kendi kontrollerindeki kıyılara çekip fidye görüşmelerine başlıyorlardı. Aden Körfezi’nde rehin alınan ’M/V Ya-Sa Neslihan’ gemisi de dün Somali karasularına çekilince benzer bir süreç için beklenmeye başlanıldı.

İstanbul Kuzguncuk’taki şirket merkezinde biraraya gelen şirket yetkilileri, hukuk müşaviri Prof. Dr. Fehmi Ülgener başkanlığında durum değerlendirmesi yaptı. Fakat korsanlar tarafından fidye istenmediği ve herhangi bir koşul öne sürülmediği için de hemen uygulamaya geçirilecek herhangi bir yol eylem planı hazırlanmadı.

Şirket Denizcilik Müsteşarlığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın da yakip takibinde gelişmeleri takip edip ona göre bir yol haritası çizecek.

Kanada’dan Çin’e demir götürüyordu

Sabancı ailesinden Yalçın Sabancı’nın sahibi olduğu Ya-Sa Denizcilik’e ait olan 43 bin gros tonluk Ya-Sa Neslihan adlı gemi Kanada’dan Çin’e 77 bin ton demir cevheri taşıyordu. Gemi Çarşamba günü akşam saatlerinde Aden Körfezi açıklarında kaçırılmıştı.
[right]Seyhan SEVİNÇ-Aziz ÖZEN / İSTİHBARAT
Vatan[/right]

evet somalililer bu işi adet haline getirmişler.geçen bir gazetede okudum 10 milyon dolarlık fidye lafı ağızlarda dolaşıyormuş.

kaçırılan kişilerin ailelerine Rabbim yardım etsin inş gerçekten zor bi olay :'(
haber için teşekkürler kardelen kardeşim ;)

;)
Amin...

MEVLA mürettebata yardımcı olsun aileleri perişan
inşallah zaiatsız iş biter. kimsenin canı yanmadan..

kaçırılanlar için üzgünüz tabii ama komik bir durum var ortada,

gemiyi plastik bir botla kaçırmışlar......... :o


Güncel Haberler

MollaCami.Com