Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


uyu osmanli torunu uyu

Bartholomeos'un AB'den ilginç Ayasofya isteği
Ergenekon zanlısı Hikmet Çiçek'in evinde ele geçen belgeler, Fener Rum Patriği'nin Ayasofya ile ilgili planlarını gün yüzüne çıkardı. Bartholomeos, AB yetkililerinden Ayasofya'da yılda bir defa tüm Hristiyanların katılacağı bir ayin düzenlemek istemiş.

Ergenekon davasının 227. delil klasöründe yer alan Ege Ordusu İstihbarat Başkanlığı Günlük Raporları'nın, 'Azınlık-Misyonerlik Faaliyetleri Takip Çizelgesi' başlığını taşıyan bilgisayar çıktısı belgelerin 2004 Ekim ayı ile 2005 yılı Haziran ayı arasını kapsadığı görüldü. Orduya ait günlük istihbarat raporlarının İşçi Partisi üyesinde çıkması şaşırtıcı bulunurken raporlarda ilginç ayrıntıların olduğu gözlerden kaçmadı. Raporun 1 Ekim 2004 tarihli bölümünde Genelkurmay İç İstihbarat Raporu'ndan gelen bilgilere göre Fener Rum Patrikhanesi'nin, Hıristiyan Kiliseler hakkında Kanun Taslağı'nı hükümete iletmeyi planladığı belirtildi. Ayrıca, önümüzdeki dönemde AB ile ilgili yasal değişikliklerden yeni kazanımlar elde etmek istendiği de yer aldı.

Ayasofya mektubu

31 Ocak 2004 günlü istihbarat raporunda ise, "Misyoner unsurların, 20 Eylül 2004'te imzalanan AB Anayasası'ndaki, bireysel ve toplu olarak din değiştirmenin suç sayılmayacağı yönündeki madde kapsamında, bundan sonra Türkiye'de misyonerlik faaliyetlerini daha rahat bir ortamda yürütecekleri inancını taşıdıkları" bilgileri yer aldı. Bu rapordan bir yıl sonra 17 Ocak 2005'te günlük istihbarat raporunda Fener Rum Patrikhanesi'nin Sultanahmet'teki Ayasofya Müzesi'yle ilgili Avrupa Birliği yetkililerinden bazı isteklerinin olduğu belirtildi. Heybeliada'daki Ruhban Okulu'nun açılması için yıllardır uğraş veren Fener Patriği Bartholomeos'un, AB yetkililerine 'Ayasofya' konulu bir mektup yazdığı ifade edildi.

YILDA BiR KEZ AYiN

Mektubun içeriğinin bahsedilmediği istihbarat raporu bilgisinde Fener Patriği'nin Ayasofya'yı yılın bazı günlerinde kendilerinin kullanımına açılmasını istediği vurgulandı. İddiaya göre Patrik Bartholomeos, AB yetkililerine yazdığı mektubunda Ayasofya'da yılda bir defa tüm Hristiyanların katılacağı ortak bir ayin düzenlemek istiyordu.

Genelkurmay İç İstihbarat Raporu'ndan Ege Ordu Komutanlığı'na gönderilen ve 'gizli' olduğu halde İşçi Partili bir üyenin evinden çıkan raporda şunlar yazılıydı: "Fener Rum Patrikhanesi'nin son dönem faaliyetleriyle ilgili olarak AB yetkililerine iletilmek üzere hazırlanan mektupta, Ayasofya'da yılda bir defa Hristiyanların katılacağı ortak bir ayin düzenlenmesi, belirli zamanlarda Ayasofya'nın, Patrikhanenin kullanımına verilmesinin talep edildiği bildirilmiştir."

ayin yapıp ordan sağ çıkabilecekler mi acaba?

bu millet çok değer kaybetti ama o kadar da değil

Birşeyler kaybedenden acı belirten sesler çıkmalı değil mi?
Ses çıkmıyorsa sömürmeye devam...

Ben en gerçek sesin sandık başında olduğuna inanıyorum da gel gelelim ses çıkartacak insanların olduğuna inanamıyorum nedense ::)

Haber için teşekküelr...

inşallah bundan sonra değerlerimizi kaybetmeyiz..


inşallah bundan sonra değerlerimizi kaybetmeyiz..


İnşallah ::) :(

talepleri bununla kalırmı acaba?

Korkma Sönmez buşafaklarda yüzen alsancak
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son Ocak


Güncel Haberler

MollaCami.Com