Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Okullar açıldı korkulan olmadı...

Okullar açıldı korkulan olmadı



Okulların açılması nedeniyle endişe vardı. Ama korkulan olmadı. İstanbul rahat bir başlangıç yaptı.
2008-2009 eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Haftanın ilk iş günüyle birlikte trafikte de zaman zaman yoğunluk yaşandı ama korkulan yaşanmadı. Metrobüs hattının Avcılar-Zincirlikuyu arasında hizmet vermesi trafiği büyük ölçüde rahatlattı ancak okul servislerinin de katılmasıyla birlikte trafikte yer yer aksamalar yaşandı.

Vatandaşların büyük ölçüde toplu taşıma araçlarını tercih ettiği İstanbul'da, okulların açıldığı ilk gün trafiğin önceki dönemlere göre daha az olması dikkat çekti.

ULAŞIM 3 GÜN ÜCRETSİZ
Trafiği rahatlatmak ve sürücülerin toplu taşıma araçlarını kullanmasını teşvik etmek amacıyla 8-9-10 Eylül tarihlerinde İETT, özel halk otobüsleri, vapurlar, deniz motorları, metro, hafif metro 06.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatleri arası ücretsiz hizmet verecek.

SERVİSLER ÜCRETSİZ PARK EDECEK
Ayrıca servislerle ilgili de eğitim-öğretim yılının başlamasıyla yeni düzenlemeler yapıldı. Servislerin öğrencileri alacakları yerler belirlenecek. Servisler mutlaka öğrenciyi evinden alıp evine bırakacak, kesinlikle boş olarak servise çıkılmayacak. Gönüllü öğretmen ve öğrenciler okul önlerinde öğrenci geçişlerini yönlendirecek.

Okul servisleri, okul çevrelerindeki İSPARK otoparklarında okul giriş ve çıkış saatlerinde, üç gün süreyle 30 dakika ücretsiz araç park edebilecek.


Güncel Haberler

MollaCami.Com