Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Istambul'a giderseniz..8 -Hırka-i Şerif Camii -

Hırka-i Şerif Camii
İstanbul, Fatih İlçesi'nde Fevzi Paşa anacaddesinden aşağı giden Hırkai Şerif Caddesi'nin bitiminden başlayan Keçeciler Caddesi üzerinde, Karagümrük semti sınırları içinde Muhtesip İskender Mahallesi'nde yer alan cami ve Karagümrük semtinin maneviyatını yansıtan camii.
1985 ramazan ayında Mustafa Kaya hocamla(Rahmetli ).15 gün beraber ziyaret ve ticarete gittik(Manevi ticaret).Ahmed seni bugün HIRKA-i ŞERİF e götüreyim dedi.Tabi heyacan bastı ilk olunca.
Fatih semtine gittik sadece ramazan ayında ziyaret edilen mübarek Hırka-i Şerifi ziyarette bulunduk.tekbirler tekbirler ,tekbirler getirerek o cam muhafazası içerisinde HAMD olsun ziyaret edebildik.(Cami içinde)
İlk ve tek ziyaretim oldu Ramazan ayında ziyarete açık olması ,ziyaretlerimizi zorlasada,o manevi iklimden faydalanan kullarından olmayı, Cenabı Hak bütün ihvanıma ziyaret etmeyi nasip eylesin.AMİN

Her yıl Ramazan ayının ilk cuma gününden itibaren, Fatih’teki Hırka-i Şerif Camii normalin çok çok üzerinde bir ziyaretçi akınına uğruyor. Binlerce kişi kutsal emanetler arasında sayılan Hz. Muhammed’in hırkasını görebilmek için saatlerce kuyrukta bekliyor. Muradına erenler, inançlarının temel direklerinden birisi olan peygamberlerine ait bir ‘emaneti’ görmüş olmanın verdiği keyifle evlerinin yolunu tutuyorlar.

Hz. Muhammed’in miraca çıkarken üzerinde bulunan bu hırka, bizzat kendisi tarafından Veysel Karani’ye verilmiş. Bugün de hırkanın koruyuculuğunu Karani’nin soyundan gelen kişiler yapıyor.








Sekiz parçadan oluşan, 1.20 cm uzunluğundaki bej renk hırka, genç develerin boğazlarının altındaki tüylerden dokunmuş. Cam kapaklı gümüş bir sandık içerisinde saklanan hırkanın yanındaki küçük şişedense çevreye hoş bir amber kokusu yayılıyor. Ziyaretçiler bu kokunun dünyada bir eşinin olmadığını söylüyor. Bu kutsal emanetin sergilendiği Hırka-i Şerif Camii ise 1851 yılında Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılmış.

1500 yıllık bu kutsal emanet, bugün Karani’nin 57’nci kuşaktan torunu olan, babasının 1966’daki vefatından sonra Gülay Köprülü’nün sorumluluğunda. Üç kız kardeşin en küçüğü olan Gülay Köprülü, kendi tanımlamasıyla son derece aydın bir kişiliğe sahip. Yaptığımız görüşmede de bunu çok net bir şekilde gösteriyor. İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nden mezun olan Köprülü, mezuniyetinden sonra okulda hoca olarak kalmak istemişse de çeşitli nedenlerden dolayı bu isteğini gerçekleştirememiş. Bizi, kalabalık bir ziyaret gününde, kutsal emanetin saklandığı odada misafir eden Gülay Köprülü, sorularımızı yanıtladı.


---
Haber: Güçlü ÖZGAN

.Hırka-i Şerif CAMİİ. mübarek hırka-i şerif resimleri NET te mevcut.topkapı SARAYINDA AYRI BİR HIRKA-İ ŞERİF MEVCUTTUR.

Allah razı olsun kardeşim,bölümde önemli bir boşluğu dolduruyorsunuz..

Açıklayıcı bilgiler içeren bu paylaşımlarınız içi teşekkürler...

bil mukabele.

http://wowturkey.com/tr245/aliyavuz_Hirkai_Serif.jpg.bol salavatı şerif inşaallah


Allah razı olsun kardeşim,bölümde önemli bir boşluğu dolduruyorsunuz..

Açıklayıcı bilgiler içeren bu paylaşımlarınız içi teşekkürler...
...teşekkürler.......

inşaallah


Gezi & Seyehat

MollaCami.Com