Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Genel Kültür Oyunu..

asya

soru : Hz. Hüseyinin şehit edildiği yer neresidir.

Kerbela

Ravza-i Mudahhara nedir?

Peygamber Efendimiz (s.a.v.)in mübarek kabirleri ile minberi arasındaki yerin adı


soru:Toplam talebin toplam arzdan fazla olması, buna bağlı olarak fiyatların yükselmesine dayanan ekonomik dengesizlik, paranın değerinin düşmesi ve alım gücünün azalması olayına ne ad verilir?

Enflasyon

soru : Cumhuriyet döneminde bir süre Ezan Türkçe okunmuştur. Hangi tarihler arası okunmuştur ve kimin dönemindedir?

1932-1950 yılları arsında İsmet İnönü döneminde


Soru : Müslüman olan ünlü deniz bilimcisi ve araştırmacısı olan adamın adı nedir?

Kaptan Custeau

soru : Eski güreşçilerimizden olup Amerika’da katıldığı bir şampiyonada birincilikler alan ve kendisine “benimle evlenirsen milyarlarım senin olur” diyen Amerikalı bir bayana “Bire hatun biz buraya damızlık için mi geldik” diyen pehlivanımız kimdir?

onu bunu bilmem ama iyi demiş


Kaptan Custeau

soru : Eski güreşçilerimizden olup Amerika’da katıldığı bir şampiyonada birincilikler alan ve kendisine “benimle evlenirsen milyarlarım senin olur” diyen Amerikalı bir bayana “Bire hatun biz buraya damızlık için mi geldik” diyen pehlivanımız kimdir?



Cevap : Koca Yusuf

soru:Kaside-i Bürde’nin sahibi şair Kab Bin Züheyr (r.a.)’a Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in verdiği (hediye ettiği) hırka bugün nerede muhafaza edilmektedir?

Cevap:İstanbul Topkapı Sarayı

Soru: firdevs27 kardeşimin sorusuna müteakip şu soru geldi aklıma; Kaptan Custeau'nun müslüman olmasına vesile olan olay nedir?

Bu konuda net bir bilgim yok ancak bir rivayet şöyle:

Kaptan Custeau, bilindiği gibi deniz araştırmacısı. Kendisi Kur'an-ı Kerim'i incelemiş ve denizlerin suyunun birbirine karışmadığının bildirildiği Ayet-i Kerime dikkatini çekmiş.

Kaptan Custeau bunu araştırmak için Cebelitarık boğazında bir inceleme yapmış. Neticede burada yaptığı incelemelerde Atlas Okyanusu ile Akdenizin ayrıldığı bu noktada, okyanusun suyuyla deniz suyunun tamamen farklı özellikler gösterdiğini ve birbirlerine karışmadığını keşfetmiş.

Kur'an-ı Kerim'in bu mucizesi karşısında Müslüman olmuş.


Soru: Hz.Bilali Habeşi (R.A)'ın Peygamberimiz (S.A.V.)'in vefatından sonra yerleştiği ve mezarının bulunduğu şehir hangisidir?

Hz. Bilâl Peygamberimizin(S.A.V) irtihalinden sonra Suriye ye yerleşti. hicretin yirminci yılında altmış yaşlarında iken vefat etti. Dımaşk'ın Bâbü's-Sagîr tarafına defnolundu.


peribacaları ile ünlü ilimiz

Nevşehir/göremedir.

soru sorulmamış ben sorayım

2006 Yılın’da Almanya’da Dünya Futbol Kupası’nda hangi ülke şampiyon oldu?

yer almanya kazanan İTALYA ;)

ırak
- Hadis ilmine dair ilk eser yazan hangi alimdir ve kıtabının ismi nedir


Genel Kültür oyunları

MollaCami.Com