Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çinli öğrenciler Adana'da Kur'an Kursu'na gidiyor






Çin Halk Cumhuriyeti'nden gelen çekik gözlü öğrenciler, Adana'da Kur'an Kursu'nda eğitim görüyor.
Adana'da Çin'den gelen 18 öğrenciye, Kuran-ı Kerim, Arapça ve Türkçe eğitimi veriliyor. Çin'in çeşitli eyaletlerinden Adana Müftülüğü'nün daveti üzerine gelen öğrenciler, 3 senelik eğitimin ardından ülkelerine dönerek oradaki çocuklara Kuran-ı Kerim ve Türkçe öğretmeyi hedefliyor.

"2 AYDA TÜRKÇE KONUŞMAYA BAŞLADILAR"
Çin Halk Cumhuriyeti'nden gelen çekik gözlü öğrenciler, Adana'nın Sarıçam ilçesi Baklalı Kur'an Kursu'nda eğitim görüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlendirilen öğretmenler tarafından Türkçe eğitimi verilen öğrenciler, yaklaşık 2 ayda Türkçe konuşmaya başladı. Bir süre Türkçe eğitimi alan öğrencilere daha sonra ise temel Arapça, temel dini bilgiler ve Kur'an-ı Kerim okuma eğitimi verilmeye başladı.

KUR'AN KURSLARINDA EĞİTİM ALIYORLAR
Adana Müftüsü Arif Gökçe, Çin Halk Cumhuriyeti'nin değişik eyaletlerinden gelerek Adana'da eğitim ve öğretim gören 20'ye yakın öğrenci bulunduğunu söyledi. Bu öğrencilerin oradaki altyapının yetersiz olması nedeniyle Türkiye'yi tercih ettiğini vurgulayan Gökçe, koordinatör görevliler ve Türkiye'den giden sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa yardımlaşmalarıyla bu öğrencilerin Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Kur'an kurslarında eğitim aldıklarını dile getirdi.

ŞOK ŞOK ŞOK!!!! KREDİ BORCUNUZ BİTİYOR.
Öğrencilerin 2,5 ay önce Türkiye'ye geldiğini belirten Gökçe, "Öncelikle bu kardeşlerimize Milli Eğitim Bakanlığımızın Türkçe öğretmenlerinden katkı alarak Türk dilini öğretiyoruz. Ardından Kur'an eğitimini, temel Arapçaya giriş ve temel dini bilgilere giriş bilgileri veriyoruz." ifadelerini kullandı.

"17 ÖĞRENCİ DAHA ADANA'YA GELECEK"
Çinli öğrencilerin ilk aşamada 1 yıllığına Türkiye'ye geldiğinin altını çizen Müftü Gökçe, "Eğitimlerini, hafızlıklarını ilerletmek isterlerse 3 yıla kadar burada misafir edeceğiz, ağırlayacağız. 20'ye yakın öğrenci gelmişti ama bunlardan 2'si havamıza suyumuza alışamayıp geri döndü. Önümüzdeki günlerde 17 öğrenci daha Adana'ya gelecek. Ayrıca 3 de bayan öğrenci gelme hazırlığı yapıyor. İnşallah bu yavrularımız Türkiyemizde, Adanamızda eğitimlerini alacaklar." diye konuştu.

"ÇİN İLE ARAMIZDA BİR KÖPRÜ KURMUŞ OLACAĞIZ"
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dünyanın dört bir yanından eğitim için öğrenci getirdiğini hatırlatan Gökçe, "Afrika'dan Balkanlardan, Türkî cumhuriyetlerden ve bu iş Çin'e kadar dayanmış oldu. Biz kardeşlerimizi, Müslüman kardeşlerimiz olarak bağrımıza basmış bulunuyoruz. En güzel şekilde onlara maddi manevi katkılarımızı aktaracağız, kültürümüzü, dilimizi, kardeşliğimizi aktaracağız. İnşallah Türkiye'de bu dini ilimlerdeki yetkinliği kazanan yavrularımız kendi bölgelerine döndüklerinde orada din hizmetini sunabilme konusunda burada aldıkları bilgileri oralara ulaştıracaklar ve bu Türkiye'nin maddi manevi hem kültürünün hem dostluğunun bir nişanesi olarak Çin ile aramızda böyle bir köprü kurulmuş olacak." dedi.

"İLİMİN VATANI YOKTUR"
Hz. Peygamber (sav)'in "İlim Çin'de de olsa gidip alınız." şeklinde hadisini hatırlatan Müftü Gökçe, şöyle devam etti: "İlmin vatanı yoktur. İlim ama Çin'de ama Maçin'de ama Türkiye'de, dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman'ın yitiğidir, Müslüman onu nerede bulursa oradan alır. Biz Çin'e gidemedik ama Çinli kardeşlerimiz bizi kucaklamaya bize kadar geldiler ve Peygamberimiz (sav)'in hadisi şerifi bu sefer Türkiye'de tecelli etmeye başladı. İnşallah bunun devamı gelsin deriz. Bizim de Çin'den alacağımız varsa biz de gider almakta tereddüt etmeyiz."

"ÇİN'DE BAŞKA ÇOCUKLARA KUR'AN-I KERİM ÖĞRETECEĞİZ"
Öğrencilerden Ma Wei Guo ise yaklaşık 2 aydır Adana'da olduklarını söyleyerek, "Sizler bizi Çin'den davet ettiniz. Kur'an-ı Kerim ve Türkçe öğrenmeye davet ettiniz. Türkçe ve Türkiye çok güzel, biz çok seviyoruz. Hocalar bize çok yardımcı oluyorlar. Kalpten teşekkür ediyoruz. İnşallah Çin ve Türkiye kardeş ülke olacaklar. Çin'de başka çocuklara Türkçe ve Kur'an-ı Kerim öğreteceğiz." diye konuştu.

He Ying Min de Baklalı Kur'an Kursu'nda Türkçe, Kur'an-ı Kerim ve tecvit okuduklarını dile getirerek şöyle dedi: "Hocalar da bize en güzel şekilde öğretiyorlar. Yemekler çok güzel. Çin yemeklerini biraz özlüyoruz. Makarnayı özlüyorum. Müftülere teşekkür ediyorum, dünya ahiret Allah razı olsun. Burada 3 yıl okuyacağız, ondan sonra Çin'deki küçük çocuklara Allah için Türkçe ve Arapça, Kuran-ı Kerim öğreteceğiz. İktibastır

Detaylar için

Çinli Öğrenciler, Adana'da Kuran Okumayı Öğreniyor

tv arşivi


Genel Duyurular

MollaCami.Com