Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bitki Çayları

Birkaç aydır farklı farklı markalardan değişik bitki çayları alıp deniyordum. Genelde çoğu bitkinin tadına alışık olmadığımız için tek bir bitkinin çayını demlediğimde ne kadar sağlıklı olsa da o bitki tadı pek içilesi olmuyor. Ama birkaç bitkiyi karıştırarak elde edilen harman bitki çaylar hem güzel bir lezzet hem de bir çok hastalığa karşı doğal direnç oluşturuyor.

Son günlerde hobi haline getirdiğim bir alışkanlığım; aktara gidip kokusunu beğendiğim veya internette faydalarını okuduğum bitkilerin kurutulmuşlarından alıyorum, evde kendime göre bir oran belirleyip karıştırıyorum ve kendi lezzetimi oluşturuyorum. Normal çaya göre çok daha sağlıklı oluyor ve oluşturduğum karışımları arkadaşlarıma tavsiye etmek, onlara tattırmak çok keyifli oluyor.

İlginç bir hobin var. Arada fotoğraf ve tarif paylaşırsan, bizde evde ufak denemeler yapalım.

Bence en yakın aktara git ve gözüne güzel gözüken 4 çeşit bitkinin kurutulmuşu al, evde dilediğin gibi karıştır ve 2 dakikada demle. Benim vereceğim tariften daha güzel olacaktır senin kattığın yorum.

bende normal çay hiç içmem yıllardır. Günde en az 3 fincan bitki çay tüketirim. Genelde ıhlamur, adaçayı, elma çayı, zeytin yaprağı çayı favorilerimdir.

bilmediğimiz, tadına bakmadığımız o kadar çok bitki var ki doğal şifa kaynağı olan bu bitkileri yüzyıllardır bizden önceki nesiller kullanırken biz sırtımızı dönüyoruz.

Bence son yıllarda insan özüne dönüyor bu konularda. Çünkü alternatif tıp ve bitkisel tedavi oldukça üzerine düşülen bir konu halini aldı. Annelerimizin, ninelerimizin bildiği, kullandığı çayları şimdi bilim de desteklemekte.

Bu hafta sonu bende kendi bitki çay karışımımı hazırlayacağım bakalım nasıl bir şey çıkacak ortaya. Hemen ardından bu başlık altında yazarım.

Bitki çay konusuyla yakından ilgileniyorum, nette yazılanları takip ediyorum ancak kendi karışımımı hazırlayacak vaktim olmuyor pek. Ama bitkilerle çok güzel karışımlar elde edilebileceğinin de farkındayım. Siz karışımları hazırlayın nette satışa koyun ben satın alayım :)

Harman bitki çaylar satın alabileceğin bir çok site var mesela Harman Bitki Çaylar burdakilerin çoğu oldukça lezzetli. Ama yıllardır tükettiğim şeyler olduğu için kendi çayımı hazırlamak bana daha keyifli geliyor.

ben bitki çayını demlemede sıkıntı yaşıyorum. Aynı çayı kuzenim demliyor harika, ben demliyorum sanki farklı bir aroma veriyor suya.

çok kaynar su ile demliyorsan öyle olur. Demleme işlemine geçmeden önce kaynar suyu 1-2 dakika dinlendirmek gerekiyor.

Arkadaşlar tamam bitki çayları çok güzel, çok sağlıklı ama gene de bilinçsiz iş yapmamak gerekiyor. Sağlıklı olucaz diye kendimize zarar vermeyelim . Doktorların önermediği, hakkında bilimsel araştırma olmayan bitkilerin çaylarını yapmayın.

güzel taktiklermiş :)

bu bitki çayı işini sevdim.. ben de bir deneyim bakalım nasıl olacak ;)

e-gurme.com da seoya iyi yatırım yapıyor anlaşılan :;-):


Genel Bilgiler

MollaCami.Com