Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Hamsi Pilaki...

Hamsi Pilaki...


Halis muhlis bir Egeli olaraktan balığın evimizde ayrı bir yeri vardır..

hani derlerya denizden babam çıksa yerim diye

hah işte o tabirce bizde balığın her çeşidine rağbet çok ..
malum hamsinin çok çeşit pişme şekli vardır bunu karadenizliler daha iyi bilirler ama ben size bugün

HAMSİ PİLAKİ yapıp onu ikram etmek istedim hadi bakalım bu kadar laf kalabalıklığı yeter

mutfa geçelim yemeğimizi akşama hazır edelim..

Evet arkadaşlar Hamsilerimizi resimimizde de görüldüğü gibi

güzelce ayıklayıp yıkayıp süzgüye alıp tuzluyoruz

bir iki saat bekledikten sonra...



MALZEMELER

1 kg hamsi balığı

2 orto boy soğan

2 orta boy patates

1 limon

YAPILIŞI

Soğanlarımızı yan yan piyaz olarak doğruyoruz tepsinin en altına seriyoruz

üzerine balıklarımızı diziyoruz patataselermizi de yan yan doğrayıp onlarıda diziyoruz

en sona limonumuzu yıkayıp resimde görüldüğü gibi tepsimize yerleştirip

az miktar zeytin yağ yarım su barda su ilave ilavesi yapıp

170 derece önceden kızdırılmış fırında pişirip servis yapıyoruz

AFİYET OLSUN..

hamsiyi cok severim... :P :P :P
emegine saglik..


hamsiyi cok severim... :P :P :P
emegine saglik..


çok teşekkür ederim sena kardeşim
gözlerine sağlık ..

elinize sağlık kardeşim...
deniz mahsullerini bende pek severim....

hiç hamsi pilaki yemedim ama eminim çok güzeldir
teşekkürler deneyeceğim ;)


Firin ve Et Yemekleri

MollaCami.Com