Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim
Hamsi Pilaki...
Hamsi Pilaki...
Halis muhlis bir Egeli olaraktan balığın evimizde ayrı bir yeri vardır..
hani derlerya denizden babam çıksa yerim diye
hah işte o tabirce bizde balığın her çeşidine rağbet çok ..
malum hamsinin çok çeşit pişme şekli vardır bunu karadenizliler daha iyi bilirler ama ben size bugün
HAMSİ PİLAKİ yapıp onu ikram etmek istedim hadi bakalım bu kadar laf kalabalıklığı yeter
mutfa geçelim yemeğimizi akşama hazır edelim..
Evet arkadaşlar Hamsilerimizi resimimizde de görüldüğü gibi
güzelce ayıklayıp yıkayıp süzgüye alıp tuzluyoruz
bir iki saat bekledikten sonra...
MALZEMELER
1 kg hamsi balığı
2 orto boy soğan
2 orta boy patates
1 limon
YAPILIŞI
Soğanlarımızı yan yan piyaz olarak doğruyoruz tepsinin en altına seriyoruz
üzerine balıklarımızı diziyoruz patataselermizi de yan yan doğrayıp onlarıda diziyoruz
en sona limonumuzu yıkayıp resimde görüldüğü gibi tepsimize yerleştirip
az miktar zeytin yağ yarım su barda su ilave ilavesi yapıp
170 derece önceden kızdırılmış fırında pişirip servis yapıyoruz
AFİYET OLSUN..
hamsiyi cok severim... :P :P :P
emegine saglik..
hamsiyi cok severim... :P :P :P
emegine saglik..
çok teşekkür ederim sena kardeşim
gözlerine sağlık ..
elinize sağlık kardeşim...
deniz mahsullerini bende pek severim....
hiç hamsi pilaki yemedim ama eminim çok güzeldir
teşekkürler deneyeceğim ;)