Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


>>patlıcan sefası >>



ben misafir geldiğimde bulduğumu değil bu yemeği yesem ::)

bide yanına tel tel bir pirinç pilavı ve ayran lütfen.......

bu arada bölüme ilk mesajım :D

Patlıcan Sefası



Malzemeler:

7 adet bostan patlıcanı
kızartmak için sıvıyağ
1kg antrikot et
2 yemek kaşığı zeytinyağı
4-5 adet domates
3-4 adet sivribiber
tuz
üzerlerine kaşar peyniri rendesi

Hazırlanması

*Bol sıvıyağı kızartma tenceresinde iyice kızdırın. Patlıcanları birer birer uzunlamasına ikiye kesip kabuklarını soymadan yüksek ateşte önlü arkalı kızartın. Kağıt havlunun üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Kalan patlıcanlara da aynı işlemi uygulayın.
*2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Antrikotu ilave edip bıraktığı suyu iyice azalana kadar pişirin. Biberleri ve domatesi doğrayıp tuzla birlikte ete ekleyip pişirin.
*Patlıcanların ortasını çatalla bir miktar ezin. İçlerine etten bir kaşık koyup fırın kabına dizin. (Eğer yemeği akşam için hazırlıyorsanız servise yarım saat kalana kadar üzerini folyoyla örtüp fırında bekletin.) Etin suyu kaldıysa bu suyu kalmadıysa bir miktar salçalı suyu kabın altına dökün. 200C fırında pişirin. Fırından çıkartırken üzerlerine peynir rendesi serpin.

Çok hoş bir tarif..İsmine bayıldım zaten.. :D

Mesajlarınızın devamını bekliyoruz cepni.. :)

Molla mutfağı sizinle daha da zenginleşecektir eminim.. :)

Bu arada o tel tel pilavın tarifinide alsaydık.. :) ::)

anneannem ve kardeşi çok güzel yemek yaparlar,hatta büyükteyzemiz yemek yarışmalarına katılırdı,

kiremitte hamsi ile derecesi var..

onların yaptığı pilavı anlatayım,


1-pirinç terme,bafra pirinci olacak,

2-tereyağ trabzon vakfıkebir yağı,

3-pilav bakır tencerede pişecek,

4-demleme usulü olacak,

*önce pirinci kırmadan yıkayacaksınız,
sonra ılık suya en az yarım saat tuz ile dinlenmeye bırakacaksınız ,
pirincinizin nasıl su istediğini bilirsiniz,
pirinci yine kırmadan yıkayacak ve tuzundan arındıracaksınız,
tencerede az miktar ayçiçek yağı ile önce pirinci çok az(2-3dak.) kavuracak sonra suyunu koymaya yakın tereyağını koyacaksınız ki yağ yanmasın,
suyunu ve tuzunu ekleyeceksiniz,
yarım küp şeker,1-2 damla limon(neden olduğunu bilmiyorum)
sonra kapağını kapatıp pilav suyu çekene göz göz olana kadar pişireceksiniz,
üstüne 1-2 kaşık daha tereyağını eritip tekrar gezdirecek ve 10-15 dakika dinlendirip karıştırıp servis yapacaksınız....

afiyet olsun,

bu işlemi çocukken belki binlerce defa izledim ,ama aynısını yap deseniz yapamam ;)

:P)Sefa ki ne sefa, mide için tam sefa ... :D)))
Görüntüsü bile bana yetti, bide midem de olsa ne güzel olcak... ::) ;D
Paylaşım için teşekkür ederiz, her zaman böyle güzel tarifler bekleriz... ;)

ellerinize emeginize saglik benimde canim cekti :P

valla misafirim olun kardeşlerim patlıcanın alasını ..paşasını...sefasını ..yapayım size....
patlıcana sarımsak pek bii yakışır..tavsiye ederim...


:P)Sefa ki ne sefa, mide için tam sefa ... :D)))
Görüntüsü bile bana yetti, bide midem de olsa ne güzel olcak... ::) ;D
Paylaşım için teşekkür ederiz, her zaman böyle güzel tarifler bekleriz... ;)


Firin ve Et Yemekleri

MollaCami.Com