Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Aksi seda

Benim okudugum kadari ile aksi seda ile ne namaz neden mukabele kabul olmuyor. Ama kurslarimizda hanimlar ayri katta namaz kilarak, ses kesildiginde imama itika karasicak sekilde namaz kiliniyor. Mikrofon - hoparlor ile hanimlar, hoca efendinin okudugu mukabeleyi takip ediyor.
Bu durumu tecviz eden bir delil bilen varmi?

Mikrofonla olan şeyler caiz değildir. Ama camilerin çoğunda mükrofon var lakin bazı yerlkere kurslarımızda münadiler koyuluyor. Namazda asıl olan imamı görenin görülmesi kesilmeden. Yani en arkadaki saf öndeklini önde ki öndekini önde ki öndeki diye zincirleme olması yolu var. Eğer bu durumda mik. bozulsa bile imamın hareketleri biliniyor. Kurslarımızda da en arka da hanımlar oluyor ve hanımlar en arka saftaki erkeklerin harketlerini görebiliyor diye biliyorum. Burda otellerde böyle yapılıyor. Yani hareketleri gösterecek şekilde arka taraflardan bölme

Cogu gordugum yerde katlar bile farkli. Kesinlikle gorme imkani yok erkeklerin kildigini.

O zaman muhterem kardeşim yakınında hoca efendiler varsa ki vardır onlara bir danışınız. Muhakkak ki caizdir caiz olmasa idi kesinlikle o yapılmazdı bizde. Ben hep şöyle bakıyorum bir şey biz de yapılıyorsa o doğrudur. Yapılmasından kaçınılıyorsa onda bir hata vardır. Kişilerin yaptıkları önemli değil. Yolumuz olarak

Bende oyle dusunuyorum. Bu yuzden delil soruyorum zaten, baskalarini susturabilmek icin.

Başkaları susmaz kardeşim sen boş ver delil göstersen de kabul etmeyen zaten etmez eden de zaten eder bazı ince şeylerde hiç göstermeye gerek yok Adama Kuranı delil gösteriyorsun ben zaten kurana inanmıyorum ki diyor. Neden bana bunu delil gösteriyorsun. Adam zaten ters ise neyi gösterirsen göster.

Adamın biri seferi imama uydu. İmam yatsıyı kılıyor biz de akşam zannettik uyduk. Sonra iki rekat kıldı dedim ki bu yatsıyı kıldı çünkü akşamı üç kılardı. Sonra ben akşam namazını tekrar kıldım. Yanımda ki beraber gittiğimiz adama da dedim ki bu yatsıyı kıldı biz akşamı tekrar kılalım dedim. Dedi ki adam yok yaa kıldık işte olur neden olmasın dedi.Kardeşim dedim sen hangi namaza niyat ettin dedi ki akşam bu imam yatsıya niyat eyledi niyetler muvafık değil ki imamla dedim Olmaz tekrar kılalım dedim. Dedi ki hala kim diyor yaa olur işte dedi. Bu adama yüzlerce kitabı delil göster inanmaz ki çünkü sapıtmış kafasız adam. :Haaa dedim sonra kendi kendime herkese her şey anlatılmaz her şeyde delil gösterilmez.


Fetvalar

MollaCami.Com