Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dekorasyon Önerileri




Dekorasyon hata kaldırmaz

Evinizi dekore etmeden önce ne yapmamanız gerektiğini bilmek, ne yapmanız gerektiğini anlamanın ilk adımıdır


1_küçük mutfağınızı daha da küçük göstermek istemiyorsanız, koyu renk dolap kullanmayın.
Planlamaya dikkat etmeyen ve öncelikli ihtiyaçları göz önüne almayan bir yerleşim, zamanla burada yaşayanların kendilerini rahatsız hissetmesine ve ortamı benimsememesine yol açar.

Küçük bir mutfakta yapılacak dekorasyon hatası, dolap kapaklarında koyu renkler kullanmaktır. Bu, alanı daha sıkışık ve boğucu yapar.

2_Giriş holleri genellikle geçiş mekanları olarak değerlendirilir. Halbuki girişler evin kimliği hakkında ipucu veren önemli karşılama mekanlarıdır. Ayakkabıların ve vestiyerin gelişigüzel konumlandığı, depo gibi görünen holler hatalıdır.

3_Salonlardaki oturma grubunun televizyon etrafına yerleştirilmesi hatadır. Salonlar samimi sohbet ortamı oluşturmalıdır. Küçük mekanlarda televizyon, salonun en önemli objesi olmamalıdır.

Yaşam alanlarında koltukların duvar boyunca ve duvara yapışık dizildiğini görürüz. Halbuki salonda birbirinden farklı oturma grupları oluşturulmalıdır. Koltuklardan bazıları duvara yakın, bazıları da uzağa yerleştirilebilir

4_Yemek bölümlerinde alan yeterli olmadığı halde, çok yer kaplayan koyu renkte yemek masaları, sandalyeler ve büfeler kullanmak bir dekorasyon hatasıdır

5_(Florasan kullanmayın)
Yatak odaları içindeki çalışma mekanları; bilgisayar, faks gibi elektronik aletlerin yaydıkları manyetik alan nedeniyle zararlıdır. Buradaki kitaplıklar toz tutacağından alerjik bünyeler için sakıncalıdır.

Evde beyaz ışık ve florasan lambaları kullanmak doğru değildir. Sarı ışık kullanmaya çalışmanızda fayda var.

Showroom'lardan seçilen ürünlerin hacmi doğru algılanmadığından ve takım bozulmak istenmediğinden, ev, ölçeğiyle bağdaşmayan mobilyalarla dolar.

Renk kullanımı riskli bir konudur. Bir mekanda dörtten fazla renk kullanımı kaos oluşturur. İlle de fazla renk kullanacağım diyorsanız, birbirinin tonu olan renklere yönelin.

6_Küçük alanlarda kayar kapı kullanın
Küçük mekanlarda kanatlı kapı kullanmak kullanım alanını azaltacaktır. Özellikle açık renklerde veya şeffaf 'kayar' kapıları seçin.

7_Giriş kapısı, pencereler ve balkon kapısı arasında trafik alanı oluşur. Mobilyaları bu hatta yerleştirmek hatalıdır. Duvara dekoratif tabak asarken sayılarını az tutmak, cılız bir algı oluşturur. Miktarı ne kadar çok tutarsanız, o kadar etkili olur.

8_Eşyalar yerleştirilirken pencereye yakın kısımlarda hacimli mobilyalara yer vermek, odayı olduğundan küçük algılatır; içeriye sağlıklı ışık girmesini de engeller.

ellerine sağlık zambak kardeşim teşekkürler :)

İlgine ben teşekkur ederım kardeşim :)


ellerine sağlık zambak kardeşim teşekkürler :)


İlgine ben teşekkur ederım kardeşim :)

çok faydalı bi yazıydı..
sağol zambak kardeşim..

bu güzel paylşım için tşkrler .

Zaman ayırp Okudugunuz ıcın ben teşekkur ederım kardeslerım faıdelı olduysa ne mutlu :)

evet ilgimi çeken bir bölümdü teşekkürler


Ev dekorasyonu

MollaCami.Com