Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Çevre dostu bir yarışma: “Incredible Green”




Acer, çevre dostu ürünleri ve yeşil teknolojiye yaptığı yatırımlardan sonra şimdi de tabiat dostu bir yarışma başlatıyor.


Daha tabii ve daha yeşil bir yaşam için bundan böyle her yıl düzenlenecek olan Incredible Green yarışmasına başvurular başladı. Dünya çapında her yaştan öğrenciye açık olan bu çevre dostu yarışma, enerji tasarrufu ve karbon emisyonlarını azaltmanın yanında çevre konularında farkındalığı arttırmaya yönelik yenilikçi ve sürdürülebilir çözümlerin geliştirilmesini teşvik edecek.


Acer Foundation direktörü Richard Lai geleneksel hâle getirmek istedikleri yarışmayla ilgili şunları söyledi: “Acer olarak daha yeşil bir çevre için farkındalığı arttırmak amacıyla Incredible Green Yarışmasını düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çevremizi korumak için gençlerden yenilikçi yaklaşımlar görecek olmak bizi çok heyecanlandırıyor”.

Öğrencilerin okullarında öğrendikleriyle dünyamızı daha yeşil hâle getirecek yöntemler ve ürünler çıkarmaları için teşvik etmeyi amaçlayan yarışmanın konusu “Yeşil İnovasyon ile Geleceğin Teknolojik Hayatı- 2020”. Tabiatı korumak ve çevre bilinci, her yaştan ve milliyetten insanın yakından ilgilenmesi gereken bir konu. Bu nedenle çevre dostu bir şirket olarak Acer da daha sürdürülebilir çözümlerle ilgili fikirlerini paylaşmaları için tüm dünyadaki gençleri bu işe dâhil etmeye karar verdi.


TAKIMLAR NASIL OLMALI?


Bireysel veya en fazla beş kişiden oluşan takımlarla katılıma açık olan yarışmaya her yaştan öğrenci başvurabilir. Katılımcılar 31 Ekim 2012’ye kadar online olarak kayıt yaptırabilir. Projelerin son gönderilme tarihi ise 15 Kasım 2012.



DEĞERLENDİRME NASIL OLACAK?

Yarışan projeler arasından, Acer 12 finalist seçecek. Gönderilen tüm projeler konunun uzmanlarından oluşan bir juri tarafından çevre dostluğu, gerçekçilik ve yenilikçilik temel faktörleri göz önüne alınarak değerlendirilecek. Ayrıca, iklim, doğal kaynakların korunması, alım gücü, uygulanabilirlik ve erişilebilirlik de değerlendirilecek.



BÜYÜK ÖDÜL 60.000 $

Finale kalan projelerin 15 Mart 2013’te duyurulacağı Acer Incredible Green yarışmasının ödül töreni 4 Haziran 2013’te düzenlenecek. Kazanan kişi veya takım ödül olarak tam 60.000 $’ın sahibi olacak, ayrıca ikincilik, üçüncülük ödülleri, jüri özel ödülü ve online olarak daha fazla oy alan projeler arasından seçilecek Halkın Seçimi ödülünü kazananlar için de özel ödüller verilecek. Yarışmaya katılım kuralları, detaylar ve ödüller gibi detaylara Acer Incredible Green Contest adresinden ulaşabilirsiniz.

Yeni Asya Gazetesi


Etkinlikler - Organizasyonlar

MollaCami.Com