Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Sivil Toplum Teşkilâtlarından 40 İlde Kur’ân Meal Bilgi Yarışması





50 Vakıf, dernek ve sendikanın oluşturduğu Kur’ân’ı Anlama Platformu’nun organizesiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Kur’ân-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması, Türkiye’nin 40 merkezinde yapılacak.


40 ilde Kur’ân Meal Bilgi Yarışması


50 Vakıf, dernek ve sendikanın oluşturduğu Kur’ân’ı Anlama Platformu’nun organizesiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Kur’ân-ı Kerim (Meal) Bilgi Yarışması, Türkiye’nin 40 merkezinde yapılacak. Yarışmaya katılanlar umre ve altınlarla ödüllendirilecek.

Yarışmanın amacı, Kur’ân-ı Kerim’i anlayarak okumaya teşvik etmek, doğru okuma biçimini yaygınlaştırmak, Kur’ân neslini oluşturmak ve öğretilerini erdemli bir hayata dönüştürmek, iyiliklerin yayılmasını sağlamak, ahlâksızlıkların ve kötülüklerin engellenmesine katkıda bulunmak olarak belirlendi.

Yarışmaya son başvuru tarihi 16 Eylül 2012 olarak belirlenirken, yarışmalar 7 Ekim 2012’de Adana, Adıyaman, Ankara, Alanya, Antalya, Balıkesir, Batman, Gerede, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Konya, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Niğde, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Zonguldak gibi 40 şehirde gerçekleştirilecek.


NASIL YAPILACAK?

İMTİHAN sorularının, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kur’ân Meali dikkate alınarak hazırlandığı yarışmaya, 12 yaş ve üzeri herkes, hiçbir öğrenim durumu ve cinsiyet sınırlaması gözetmeksizin katılabilecek. 4 yanlışın 1 doğru cevabı götürdüğü imtihanda, boşluk doldurma ve seçenekler arasından tercih yönteminin geçerli olduğu test sistemi uygulanacak.


NASIL KATILABİLİRSİNİZ?

Katılımcılar, yarışmadaki ödülleri alabilmek için 120 dakika ter dökecekler. Yarışmaya katılmak isteyenler Kur'an'ı Anlama Platformu - 2012 internet sitesinden ücretsiz olarak online kayıt yaptırabilecekleri gibi Kur’ân’ı Anlama Platformu üyesi STK’lar vasıtasıyla da başvuru yapabilecekler.


Yeni Asya Gazetesi


Etkinlikler - Organizasyonlar

MollaCami.Com