Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Özürlü yakınları kendilerine vakit ayırabilecek

Aileleri ile birlikte yaşayan engellilerin, ailelerinin düğün, seyahat, alışveriş gibi özel durumları nedeni ile misafir olarak bakım merkezlerinde kalmalarını sağlamak için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) yeni bir genelge çıkardı.

Genelgeye göre, engelli bir çocuğu olup, özel durumlarında çocuklarını bırakacak yer bulamayan ailelere SHÇEK`e bağlı bakım merkezlerinin kapısı açılıyor.


Genelge `geçici misafir` adı ile, ailesi yanında bakılmakta olan özürlülerin de ihtiyaç hâlinde merkezlerde geçici ve misafir olarak bakılması ve ücret alınmaması hükmünü içeriyor. Buna göre, geçici ve misafir olarak bakım taleplerinin karşılanabilmesi için merkezlerin kapasitesi ve ilin ihtiyaçları dikkate alınarak uygun odalar ya da yataklar bu amaç için yeniden düzenleniyor. Merkeze geçici ve misafir olarak kabul edilecek özürlülerin özelliklerinin, merkezin hizmet verdiği yaş, cinsiyet ve özür grubuna uygun olması gerekiyor. Bir özürlü bir yıl içinde en fazla otuz gün geçici ve misafir olarak merkezde kalabilecek. Otuz günlük süre bir seferde kullanılabileceği gibi farklı zamanlarda da kullanılabilecek.


Engelliler Köşesi

MollaCami.Com