Toplam 13 sonuçtan 1 ile 13 arasındakiler gösteriliyor.
Like Tree1Likes
  • 1 Post By slavely

Konu: Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

  1. #1
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

      
    Arapçanın sarf bülümünde ilk kitap emsiledir.

    Herkesin anlayacağı şekilde basitleştirilerek öğretilmeye çalışılıyor. Anlaşılmayan hususları mailimize bildirin.. ( alikarahoca@gmail.com )


  2. #2
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Emsile Dersine Giriş-2 Ali Kara Hoca Efendi Medreseyi Mahmudiyye



  3. #3
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Emsile Dersine Giriş-3 Ali Kara Hoca Efendi Medreseyi Mahmudiyye

    Bu üç derste sadece lafızların sırayla ezberlenmesi gerekir. Daha sonraki derslerde manalarını da işleyeceğiz....

    her dersi vaktinde tamamlarsanız kısa zamanda mesafe alırsınız....


  4. #4
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Emsile-i Muhtelife Açıklamaları - 4 Medreseyi Mahmudiyye - Ali Kara Hoca

    Dördüncü dersimizde Emsile-i Muhtelife olarak adlandırılan 24 sıganın manaları işlenmiştir.


  5. #5
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Emsile - 5 Mazi-Muzari-Masdar Çekimleri

    Emsile-i Muttarideki mazi'nin malum ve meçhulü, muzari'nin malum ve meçhulü ile masdar'ın çekimleri konuları işlenmiştir.


  6. #6
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Emsile - 6 İsmi Fail-İsmi Meful-Cehdi Mutlak ve Cehdi Müstağrak

    Emsile Dersimizin altıncı bölümünde İsmi Fail ve İsmi Meful'ün çekimleri. Fiili muzari cehdi mutlak kalıbının malum ve meçhul çekimleri ile Fiili muzari cehdi müstağrak kalıplarının malum ve meçhul çekimleri anlatılmıştır.


  7. #7
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Emsile - 7 Muzari Nefi Hal - Nefi İstikbal ve Tekidi Nefi İstikbal

    Bu dersimizde fiili muzari nefi hal malum ve meçhulleri, fiili muzari Nefi İstikbal malum ve meçhulleri ile Tekidi nefi istikbal kalıplarının malum ve meçhullerinin çekimleri anlatılmıştır. Bu kalıplardan nefi hal şimdiki zamanın olumsuzu, nefi istikbal gelecek zamanın olumsuzu, tekidi nefi istikbal gelecek zamanın kuvvetli bir şekilde olumsuz yapılması için kullanılan kalıplardır.


  8. #8
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Emsile - 8 Emri Gaib-Nehyi Gaib-Emri Hazır-Nehyi Hazır

    Bu dersimizde Emri Gaib, Nehyi Gaib, Emri Hazır ve Nehyi Hazır kalıplarının malum ve meçhul çekimleri yapılmıştır.


  9. #9
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Emsile - 9 Masdarlar ve Fiili Taaccübler

    Bu dersimizde ismi zaman,ismi mekan,masdar binai merre,masdar binai nevi,ismi tasgir,ismi mensub,fiili taaccübü evvel ve sani çekimleri yapılmıştır.


  10. #10
    Aktif Üye Aktif
    Üyelik Tarihi
    Sep 2012
    Mesajlar
    296
    Rep Gücü
    6

    Cevap: Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Emsile - 10 Örnekler

    Emsile'nin son dersinde ketebe,katele ve harece çekimleri yapılmıştır.

    Bu alıştırmaları iyi yapabilen kardeşler, ilerki derslerde çok daha başarılı olurlar.


  11. #11
    Caylak Acemi
    Üyelik Tarihi
    Feb 2013
    Mesajlar
    6
    Rep Gücü
    0

    Cevap: Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Maşaallah. Allah razı olsun. Bu hizmet hala bu ülkede görülüyor elhamdulillah.
    Fihi Ma Fih bunu beğendi.

  12. #12
    Caylak Caylak
    Üyelik Tarihi
    Oct 2013
    Mesajlar
    1
    Rep Gücü
    0

    Cevap: Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    ben bu dersi anlamadım

  13. #13
    Tarih öğrenmek farzdır... Kasirga Müderris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik Tarihi
    Aug 2008
    Mesajlar
    4,452
    Blog Entries
    4
    Rep Gücü
    30

    Cevap: Emsile Dersleri - Ali KARA Hocaefendi

    Alıntı slavely Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşaallah. Allah razı olsun. Bu hizmet hala bu ülkede görülüyor elhamdulillah.
    Eglası görülüyor Elhamdülilleh...

    Emeği geçenlerden Allah razı olsun

    İhmal ihanete eşittir...
    Tarih yazılırken okunmaz, yazıldıktan sonra okunur...

Konu Bilgisi

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 üyemiz bu konuya göz atıyor. (0 kayıtlı üye ve 1 misafir.)

     

Benzer Konular

  1. Ereğlili Bünyamin Hocaefendi'den Muhteşem Vaaz
    Konuyu Açan: Efsane 66, Forum: Hutbe ve Vaazlar.
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj : 09-08-2012, 08:57

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok.
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •