Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Japonya'nın en büyük bankası geliyor

Japonya'nın en büyük bankası geliyor



Japonya'nın en büyük bankası BTMU, bankacılık ruhsatı için BDDK'ya Ağustos'ta başvuracak. Banka 3-5 yılda 5 milyar dolarlık kredi hedefliyor.

ntvmsnbc ve Ajanslar
İSTANBUL - Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ (BTMU) Avrupa, Ortadoğu ve Afrika CEO'su Shoji Nakano BTMU olarak Ağustos'ta bankacılık ruhsatı için BDDK'ya başvuracaklarını ve 300 milyon dolar ödenmiş sermaye ile faaliyete başlayacaklarını belirterek, önümüzdeki 3-5 yılda Türkiye'ye verdikleri kredilerin 5 milyar dolara ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.

Nakano, düzenlenen toplantıda, "Türkiye'deki BTMU, tek ortağı olarak tamamen BTMU'ya ait olacak 300 milyon dolar ödenmiş sermayeyle faaliyetine başlayacak ve toptan ticari bankacılık alanında faaliyet gösterecek" dedi.

BTMU'nun, Türkiye'de varlık gösteren pek çok Japon şirketini desteklemeye devam ettiğini ve Japon şirketlerin yüzde 85'ini hedeflediklerini ve bankanın Türkiye'deki stratejileri kapsamında öncelikle Türkiye'de faaliyet gösteren Japon kurumsal müşterileri ele alacağını belirten Nakano, bugün itibariyle Türkiye'de yaklaşık 140 Japon şirketinin faaliyet gösterdiğini ve bu sayının önümüzdeki 5 ile 7 yılda üç katına çıkmasının beklendiğini söyledi.

Nakano, BTMU'nun aynı zamanda özel sektördeki ve kamu sektöründeki Japon olmayan birinci sınıf kurumlara ve holdinglere hizmet sunmak amacını taşıdığını, özellikle enerji, finans, telekom, altyapı ve kamu hizmetleriyle ilgilendiklerini kaydetti.

Japonya'nın en büyük bankası olan BTMU, dünyada 40 ülkede 500'den fazla şube ile faaliyet gösteriyor ve yaklaşık 36 bin çalışanı bulunuyor. Toplantıda verilen bilgilere göre, banka, 2011 yılında varlıkları baz alındığında dünyanın en büyük 11'inci bankası konumunda.

Nakano, İstanbul dışında şube açmayı düşünmediklerini ve KOBİ, doğrudan ve perakende bankacılıkla ilgili olmadıklarını belirterek, "5 yıl sonra İstanbul'da bir genel merkezimiz olacak. Biz altyapı işlerindeki fırsatlarla da ilgileniyoruz. Türkiye hızlı büyüyor ve pek çok altyapı projeleri geliyor. Türkiye'de tek bir merkezde bulunmanın yeterli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Nakano ayrıca önümüzdeki dönemde 300 milyon dolar başlangıç sermayesi olduğunu belirterek, işlerin gelişmesine bağlı olarak bu sermayenin artırılabileceğini de kaydetti.

Türkiye'nin bölgede bankacılık lisansı için başvuru yaptıkları tek ülke olduğunu da kaydeden Nakano, şu aşamada bölgede başka bankacılık lisansı için başvuru yapmayı düşünmediklerini belirtti.


Ekonomi Haberleri

MollaCami.Com