Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bakan Günay, paraları İsrail için ayırmış

Bakan Günay, paraları İsrail için ayırmış

Kültür ve Turizm Bakanlığı geçtiğimiz yıl İsrail için 1 milyon dolar harcadı. Bakanlık, her yıl sayıları artan Arap turistlerin en fazla geldiği ülke olan Suudi Arabistan'a ise 500 bin dolar bütçe ayırdı. İsrail gibi küçük bir ülke için 1 milyon dolar ayıran bakanlık, İran'daki tanıtımlar için de sadece 500 bin dolar ayırdı.

2011 yılında Türkiye'ye 1.879.304 turist gönderen İran'a 500 bin dolar bütçe ayrılırken, 79 bin turist gönderen İsrail'e 1 milyon dolarlık bütçe ayrılması dikkat çekti.

REKLAM, FUAR, GAZETECİ AĞIRLAMA

Bakanlığın 2011 yılı faaliyet raporunda, çeşitli ülkelere ilişkin tanıtım harcamaları bilgileri verildi. Buna göre, İsrail için geçtiğimiz yıl toplam reklam bütçesi olarak 1 milyon dolar ayrıldı. Bunun 30 bin doları “PR” çalışmalarına, geri kalanı ise medya reklamlarına harcandı. Reklam faaliyetleri kapsamında yazılı basında 9 ayrı kuruluşta 68 adet değişik boyutlarda reklam yayınlandı, açık havada 5 noktada değişik billboard uygulaması gerçekleştirildi. TV ve internet için de spotlar ve banner uygulamaları hazırlandı. Bakanlık, İsrail'deki ilgili kuruluşla da ortaklaşa 8 adet reklam çekti ve yayınladı.

PR İÇİN BİR FİRMAYLA ANLAŞILDI

Bakanlığın raporuna göre, “PR” çalışmaları kapsamında da geçtiğimiz yıl 10 ay boyunca bir halkla ilişkiler firmasından hizmet aldı. Ayrıca, “özel projeler ve etkinlikler” adı altında da çeşitli harcamalar gerçekleştirildi. Bu kapsamda, “Amerikan Uluslararası Okul Günü Fuarı” düzenlenerek 2 bin 100 dolar harcandı. İsrail'den dört gazeteci Türkiye'ye davet edilerek 18 bin 831 liralık bir harcama ile ağırlandı. Bir başka fuar etkinliği için de 54 bin 900 dolarlık harcama gerçekleştirildi.

BAKANLIK İSLAM ÜLKELERİNE CİMRİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı İsrail'e bonkör davranırken; İran'a 500 bin dolar, Suudi Arabistan'a 500 bin dolar, Fas, Cezayir ve Tunus üçlüsüne 760 bin euro, Malezya'ya 130 bin dolar ancak ayırdı.

FURKAN ALTINOK/Akit


Ekonomi Haberleri

MollaCami.Com