Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Kuran yeterli midir?

KURAN YETERLİ MİDİR?

Sahabe’den İmrân b. Husayn r.a., -Bize Kuran yeterlidir sünnete gerek yoktur- diyen bir adama şöyle seslenir:
"Ahmak herif! Sen Kuran'da öğlen namazının dört rekât olduğunu, kıraatinin gizli okunacağının hükmünü bulabilir misin? Kuran bize çok şeyleri müphem bırakmış, sünnet onları açıklamıştır."

Abdullah b. Mesud r.a. "Allah'ın, yaradılış şeklini değiştirenlere lânet ettiğini" haber verirken bir kadın "bunlar Kur'an da var mı?" diye sorar. Abdullah b. Mesud şöyle der: "Var tabii, sen şu âyeti okumuyor musun: "Rasûlullah size neyi emrederse onu yerine getiriniz neyi yasaklarsa ondan kaçınınız.'' (el-Haşr, 59/7; Abdullah b. Zeyd, Sünnetü'r-Resûl Şakîkatu'l-Kur'ân, s.54)

Peygamberimiz s.a.v. kendi sünnetine uyulmasını emrettiği gibi, kendi ashabına da uyulmasını emir buyurmuştur. Ashâb’a uyulduğu takdirde, insanları doğru yola götüren gökteki yıldızlara benzetilmiştir.

"İçinizde benden sonra yaşayanlar birçok ayrılıklara şahit olacaktır. Size sünnetimi, hidâyete erdirilmiş, doğru yolu bulmuş halifelerinin sünnetini (yolunu) tavsiye ederim. Ona sımsıkı sarılın, âdeta dişlerinizle tutun, sonradan çıkacak şeylerden sarılın. Çünkü her uydurma, bid'at; her bid'at sapıklıktır." (Ebû Dâvûd, Sünne, 5)

çok güzel bir yazı emeğinize sağlık. belki forumda gezen bazıları da okur ve anlarlar.

sizin gibi güzel inanan tüm mü'min ve mü'minattan HAZRETİ ALLAH CELLE CELALÜH razı PEYGAMBER EFENDİMİZ SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM razı olsun.

"Kuran yeterli midir?" sorusu çok sinsice sorulan tuzak sorudur.

Cevabı ise; sorunun kendisi YETERLİ değildir..

Gençlerin imanını sorularla çaldılar deniyor ya.. işte bu itikadını sorularla çalmaya bir örnek..


Ehl-i Sünnet Akaidi

MollaCami.Com