Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Onurlu yaşamak!



Erenlerden gönlü nurlu birisine, Huten emiri bir hilat (süslü elbise, kaftan) verdi.
O zat sevindi. Gönlü gül gibi açıldı Hilati giydi, emirin elini öptü, şu sözü söyledi:

-Huten şahının hilati ne kadar hoştur! Fakat insana kendi hırkası daha güzeldir

Eğer azade (hür, bağımsız) isen; yani kimsenin minneti altında yaşamak istemiyorsan toprak üstünde uyu. Bir halı parçası edinmek için kimsenin önünde yer öpme.
[RIGHT]Bostan[/RIGHT]

Onurlu olabildim hayatimin bi donemi:) cok zengin erkek arkadsimla evlenmedim :) ama simdi tuhler vahlar icersindeyim...

Onurlu olabildim hayatimin bi donemi:) cok zengin erkek arkadsimla evlenmedim :) ama simdi tuhler vahlar icersindeyim...


Hayırlı geceler kardeşim,
Seyyid Ahmed Amedi hazretlerinin Yusuf (a.s.) kıssasını okuyordum. Şu paragrafı okurken tam da o esnada” molla camiden bir ileti “aldınız uyarısı geldi.Sizinlede paylaşayım.

Yusuf.:”bundan sonra kocayı ne yaparsın ,gayrı koca karı olmuşsun”dedi.züleyha bu söze alınıp,yaşlılığı benim yüzüme vurdun,eskiden güzeller şahıydım,senin aşkın benim belimi büktü,der.
Yusuf: demek hala beni unutmadın, senden ayrılalı yıllar oldu ama hala bu aşkı atmadın deyince, züleyha, hiç beden canı unutur mu? Bunca yıldır aşkının ateşi beni yakar, dedi. Bunu üzerine Yusuf:”o zaman aşkımın ateşinden bir nişan isterim.”dedi.
Bunun üzerine züleyha,”kamçını bana ver ,ta ki o aşkın ateşini sana göstereyim,”der.kamçının ucunu ona verince,züleyha kamçıyı ağzına yaklaştırıp bir ah çeker,züleyha’nın ağzından bir ateş çıkıp kamçıyı yaktığını oradakiler açık bir şekilde görürler…..


Rabbim Teala cümlemizi fani ve fena şeylerden uzak.Kendisine yakın eylesin.Yusuf (a.s.) kıssası çok ibretli bir kıssadır.Her müslümanın bu kıssada kendine alacağı derslerle doludur.
Allaha emanet olunuz!

Bende hirsimdan kafayi yedim ... Okuyacaktim kariyer yapacaktim sirf bunu yapmayi yaninda utancagi bi esi olmasin diye yapacaktim olmadi... Madden ve maneven bi cukurun icinde buldum kendimi:( daha sonrada namazla tesseture girdim... Ama her ne yaptiysam unutamadim... Ozel uni yi uzatti bitiremedi ve dusmustu ... Ona dussende kalksanda yanindayim diyordum uzak bi ulkeden toparlandi ama ben dustugumde yanimda olmadi ...cok kirsamda ,huysuz biride olsam hak etmedim...cunku onu gururumdan bagirip cagiriyordum durduk yere... Kavusmak hayal...


Eğitim,Öğretim.

MollaCami.Com