Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


SBS'LERİN BİRİNCİSİ OLMAYACAK

BİR İMTİHAN MARATONU DAHA SONA ERDİ
Böylece Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği yeni liselere giriş sistemi işlemeye başladı.


Liselere girişte SBS puanları yüzde 70, öğrencilerin yıl sonu başarı puanları yüzde 25, öğretmenlerin vereceği davranış puanları ise yüzde 5 etki edecek. SBS'lerin bir yarışma imtihanı olmadığını vurgulayan Milli Eğitim, öğrencilerin puanlarının belirtileceği 31 Temmuz'daki duyuruda, dereceye girenler açıklanmayacak.

SBS'lerde sadece o yılın derslerinde işlenen konulardan soru sorulurken, 6. sınıfların SBS soruları kolay, 7. sınıfların soruları ise 'biraz zor' çıktı. Yetkililer, o yılın müfredatına uygun sorular sorduklarını, 7. sınıf müfredatının diğer sınıflara göre daha ağır olduğunu kaydetti. Milli Eğitim yetkilileri, "Soruları sorarken müfredata uymak zorundayız. Ayrıca SBS o yılın müfredatının öğrenciler tarafından öğrenilip öğrenilmediğini ölçüyor." dedi.

Seviye Belirleme Sınavları'nı 'bir sıralama sınavı yerine öğrencinin konuyu öğrenip öğrenmediğini ölçme sınavı' olarak değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı, sonuçları 31 Temmuz'da açıklayacak ancak, öğrencilerin il ve ülke dereceleri açıklanmayacak. Sadece tüm soruları çözenler kendilerinin birinciler arasında yer aldığını bilecek, diğer öğrenciler ise derecelerini bilemeyecek. 'SBS'lerin bir yarışma sınavı' olmadığını kaydeden Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Ekinci, şunları söyledi: "Liselere giriş, sadece SBS sonuçlarına göre olmayacak, bununla birlikte öğrencilerin okul başarıları ve davranış puanları da etkili olacak. Yani öğrencilerin başarısı ilköğretim başarılarıyla birlikte ortaya çıkacak. O nedenle SBS'de dereceye girenleri açıklamayacağız."

ZAMAN

cenab-ı hak hayırlısını versin.bakalım bu sistem nasıl olacak.hakkımızda hayırlı mı olacak yoksa başka türlü mü.


yine de hayırlısı diyorum.sınava girmiş tüm kardeşlerimize de başarılar diliyorum.

haklarında en hayırlısı olur inşaallah kardeşim..

yorumunuz için teşekkurler..


Egitim Haberleri

MollaCami.Com