Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Bu üniversitede geleceğin bilim adamları yetişecek

Üsküdar Üniversitesi Nobel’e aday yetiştirmeyi hedefliyor. Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan üniversitenin tanıtım günleri kapsamında gerçekleşen “Hayat Tercihtir” başlıklı seminerlerde öğrencilere hayata dair tercihleri konusunda yön göstermeye devam ediyor.


Tarhan katıldığı son seminerde Nobel’e aday öğrenci yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek öğrencilere geleceklerine dair yepyeni bir hedef gösterdi. Türkiye’nin davranış sağlığı ve bilimleri alanında ilk ve tek tematik üniversitesi olan Üsküdar Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi olmak üzere 3 fakülte, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ile fen, sağlık ve sosyal bilimler alanında yüksek lisans yapılabilecek 3 enstitü ile eğitime başlıyor. Üniversitenin bütün bölümlerinin ortak noktası “Davranış Sağlığı ve Bilimlerine” odaklanmış olması.

Üniversitesinin sunduğu, ekonomik, sosyal ve bilimsel imkânlar hakkında konuşan Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Davranış sağlığı ve bilimlerinde Türkiye’nin ilk tematik üniversitesi olarak ayrışıyoruz“ dedi. İdealist öğrencileri beklediklerini ifade eden Tarhan, Nobel’e aday öğrenci yetiştireceklerini kaydetti.


Yeni Asay Gazetesi


Egitim Haberleri

MollaCami.Com