Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Trafik dersi iki yıla çıktı





MİLLİ Eğitim Bakanlığı, daha önce beşinci sınıfda okutulan ‘trafik güvenliği’ dersinin, ilkokul 4’üncü sınıftan itibaren verilmesini kararlaştırıldı.


Bakanlık, bu doğrultuda 4+4+4 eğitim sistemine göre ilkokul 4, ortaokul bölümündeki ilk yıl yani 5’inci sınıflarda okutulması amacıyla öğrenci sayısı kadar trafik ve ilkyardım dersi kitabı bastırdı.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, valilikleri aracılıyla il milli eğitim müdürlüklerine yazı gönderdi. Yazıda, trafik güvenliği dersi ile ilgili kitapların ilkokul 4’üncü sınıf, ortaokul bölümünde 5’inci sınıflara dağıtılması uyarısında bulunuldu.

Ders kitabının dağıtımı ile ilgili herhangi bir sorun yaşanmaması istenirken, ders kitaplarının 4 ve 5’inci sınıf öğrencisi sayıları kadar basıldığı, sayının yetersiz kalınması durumunda bilgilendirilerek eksikliklerin giderilmesini talimatı verdi.

Bakan adına Genel Müdür Yusuf Esener imzası bulunan 6 Ağustos 2012 tarihli yazıda, dersin, 2012–2013, 2013–2014 ve 2014–2015 eğitim öğretim yıllarına mahsus olmak üzere ilkokul 4’üncü sınıflarda okutulmasının kararlaştırıldığına dikkat çekildi.


Yeni Asya Gazetesi


Egitim Haberleri

MollaCami.Com