Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İlkokul kayıt işlemleri tamam




Millî Eğitim Bakanlığı, ilkokullara kayıt işlemlerini tamamladı. Çocukların hangi okullara kaydedildiği bakanlığın internet sitesinden öğrenilecek.

İlkokullara otomatik kayıt

MİLLî Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokullara kayıt işlemlerini tamamladı. Veliler çocuklarının hangi ilkokula kaydedildiğini bakanlığın ‘’http://www.meb.gov.tr’’ internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sistemi’nden öğrenebilecek.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada 2012-2013 eğitim öğretim yılı için Türkiye genelindeki bütün resmî ilkokulların birinci sınıflarına öğrenci kayıtlarının; çocukların ulusal adres veri tabanındaki adres ve nüfus bilgileri esas alınarak il/ilçe öğrenci yerleştirme komisyonlarının belirlediği kayıt alanları doğrultusunda e-kayıt sistemi ile yapıldığı duyuruldu.

Mecburî ilköğretim çağına giren 66 aylık çocuklar ile 60-66 aylık arası çocuklardan toplam 2 milyon 313 bin 888 çocuğun ikametlerine en yakın ilkokula yerleştirildiği bildirilerek, velilerimiz bakanlığın ‘’http://www.meb.gov.tr’’ internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebilecekleri kaydedildi.

Bu yerleştirmenin aynı zamanda 66 ay ve üzeri çocuklar için kesin kayıt anlamına geleceğinin vurgulandığı açıklamada, velilerin ek herhangi bir evrak temin etmeden, kayıt, katkı parası adı altında zorunlu bir bağış yapmadan okullar açıldığında çocuğunu okula götürmesinin yeterli olacağının altı çizildi. Yerleştirmeden sonra görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişen vatandaşların çocuklarının birinci sınıfa kaydı, yeni adresiyle uyumlu okula sistem tarafından yapılacak.


Yeni Asya Gazetesi


Egitim Haberleri

MollaCami.Com