Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Camiler çocuklarla şenlenecek




Diyanet İşleri Başkanlığı'nca düzenlenen yaz Kur'an kursları, 18 Haziran'da başlayacak.

Diyanet Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, hafta için her gün, her yaştan öğrencinin katılabileceği, günde 3 saat eğitim yapılacak kurslarda, Kur'an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dini içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca yaz kurslarına katılacak öğrencilere dağıtılmak üzere çeşitli kitaplar da hazırlandı.

Öğrencilere bu yıl da ücretsiz ulaştırılacak kitaplar arasında ''Elif-Ba'', ''Dinimizi Öğreniyorum'' serisi ve ''İnteraktif CD destekli Tecvidli Kur'an-ı Kerim Elif-Ba''sı yer alıyor.

Engelli öğrencilere özel ders
Yaz Kur'an kurslarında engelli öğrenciler de unutulmadı. Her ilde en az bir cami veya Kur'an kursu, engelli öğrencilere göre dizayn edilecek.

Sosyal ve kültürel etkinlikler

Kur'an kurslarını tanıtmak, öğretimini yaygınlaştırmak ve verimliliği artırmak amacıyla eğitsel, dini, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenebilecek.

Kurs dışında yapılacak faaliyetler için ilgili müftünün teklifi ve mülki amirin onayı yeterli olacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz kurslarına katılan çocukların çeşitli eğlencelerle güzel vakit geçirerek, tatil havasında Kur'an öğrenmelerini sağlamak, sporu sevdirmek ve boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile de protokol imzaladı.


Stargundem

Ben İstanbul Avcılar Merkez Camiin de 6 sene önce 50 li yaşlar da bir cemaatin ikindi namazı sonrası cami için de ''Yeni Şafak '' gazetesi okuyordu ve 2 ham softa tarafın dan saldırıya uğradığına ve ceketinin kolunun sökülerek hırpalanarak cami den atıldığına bizzat şahit oldum , mesele de cami de gazete okumasıydı, olay akşam namazı sonrası cami imamı Musa Aydoğdu ya iletildiğin de cami imamı olayı sırıtarak dinlemiş ve sessiz kalmıştır .

Yaziklar olsun demeden gecemiyecem okuyabilir bunda ne var

Ne yazık ki Camiler tapınağa çevrildi..İmamlar da MEMUR zihniyetli oldular


Egitim Haberleri

MollaCami.Com