Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Dicle Üniversitesi'ne de Kürt dili ve edebiyatı

Kürt Dil ve Edebiyatı bölümü YÖK tarafından onaylandı

Mardin Artuklu ve Tunceli üniversitelerinden sonra Dicle Üniversitesi'ne de kurulması planlanan Kürt Dil ve Edebiyatı bölümü, YÖK tarafından onaylandı.

DÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Sabri Eyigün,yaptığı açıklamada, üniversite olarak Kürt Dili ve Edebiyatı Anabilim dalının açılması için aldıkları senato kararı gereği geçen ay YÖK'e yaptıkları başvurunun onaylandığını söyledi.

Bu karar ile yarından itibaren çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Eyigün, YÖK'e yaptıkları başvurunun bir ay içerisinde onaylanacağını düşünmediklerini, başvurunun ardından takibini yaptıkları bu konuda ne kadar ciddi ve kararlı olduklarını YÖK'ün de gördüğünü söyledi.

Artık en kısa sürede eğitim ve öğretime başlamak için tüm yolları deneyeceklerini ifade eden Eyigün, ''Kürt Dili ve Edebiyatında siyasi ve ideolojiden uzak bilimsel anlamda yapılacak çalışmalar barışa da katkı sunacaktır. Kürt dili ideolojiden uzak edebiyat, bilim ve sanat adına ortaya çıktığında bu dile dünya sahip çıkacak. Kürt Dili ve Edebiyatı kamuoyunda hoşgörüye sahip. Bu dil kültürel değerlerle ortaya çıktığında, bu dildeki edebiyat eserleri kamuoyuna tanıtılıp sevdirildiğinde barışa hizmet edecektir" diye konuştu.

Dünya Bülteni

hayırlı olsun

umarım farklı amaçlara hizmet etmezler


Egitim Haberleri

MollaCami.Com