Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Haftasonu Gazetecilik Okulu başlıyor

11 Eylül Cumartesi günü başlayacak olan okulda Gazetecilik Okulu öğrencileri bu dönemde medya sektörünün duayenlerinden teorik ve pratik dersler alacak.

BSF Akademi Hafta sonu Gazetecilik Okulu bu cumartesi eğitime başlıyor.
İlk dönem dersleri daha çok gazetecilik mesleğini ve sektörü tanıtmak için giriş dersi niteliğinde olurken, ikinci dönemde öğrenciler uzmanlık alanlarına yönelik derslerle pratik yapma imkanı bulacak.
SEYAD GAZETECİLİK OKULUNA DESTEK VERİYOR
BSF Akademi Gazetecilik Okulu öğrencileri gittikçe yaygınlaşan sektörel yayıncılık konusunda da eğitim alıyor. Geçtiğimiz dönemde gazetecilik okuluna sektörel yayıncılığın tanımı ve tarihçesi ile geleceği konulu bir seminer veren Sektörel Yayıncılık Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şen, BSF Akademi Gazetecilik Okulu’na bu yılda destek vereceklerini ve katılımcıların özellikle staj konusunda çok farklı alternatifleri olacaklarını söyledi. İsmail Şen BSF Akademi’nin öncülük ettiği gazetecilik okulu projesi konusunda şunları söylüyor:’ Henüz Türkiye’de hiçbir iletişim fakültesinde sektörel yayıncılık ile ilgili bilgi verilmezken BSF Akademi Sektörel Yayıncılar Derneği ile iletişime geçerek, öğrencilerine bu gazetecilik biçimini tanıtıyor. Önümüzdeki dönemde de ders olarak sektörel yayıncılığın işleneceğini sevinerek öğrendim. BSF Akademi Gazetecilik Okuluna emeği geçen herkesi tek tek kutluyorum.”

UZMAN GAZETECİLER BSF AKADEMİ’Yİ KONUŞUYOR
Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Ahmet Taşgetiren, Rahim Er, Hüseyin Öztürk, Mustafa Özcan, Ünal Tanık, Metiner Sezer gibi mesleğin içinde olan gazeteci ve yazarlar BSF Akademi Gazetecilik Okulu ile önemli değerlendirmeler yaptı.
İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, BSF Akademi’nin üniversitelerin yetersiz kaldığı bir ortamda açmış olduğu Gazetecilik okulunun büyük bir boşluğu doldurduğunu belirtiyor. Yalçıntaş:’ BSF Akademi kültür ve eğitim dünyamıza 4 yıldır ciddi katkılarda bulunuyor. BSF’ye geldiğimde kendimi sanki üniversitenin kapısından girmiş gibi hissettim."şeklinde konuştu.


İÇİ DOLU BİR PROGRAM
Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık ise, üniversitelerde çok değinilmeyen konularda gazetecilik okulu öğrencilerinin kendini yetiştirmiş gazetecilerden ders aldığını belirterek: "Gazetecilik Okulu, gerek ders konuları ile gerekse ders verecek eğitimcilerimiz açısından içi doldurulmuş güzel bir program. İnternet haberciliği ülkemizde hızla ilerliyor. BSF Akademi’de verilecek olan İnternet haberciliği dersleri sayesinde İnternet haberciliğine gerek ulaşma konusunda gerekse bu alanda görev alacak kişiler bakımından internetin sorunsuz olarak kullanılması için alt yapı hazır olup katılımcılar iki dönem boyunca doyurucu bilgilere ulaşacaktır" ’ açıklamasını yaptı.
Bugün Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Taşgetiren ise,’ BSF Akademisi, bir yönüyle bir hür düşünce okulu, bir yönüyle insanlarımıza mesleki formasyon kazandıracak bir atölye. Bir yönüyle Darülhikme'nin çağdaş örneği, diğer yanıyla Ahiliğin ahlaki duyarlılığı ile donanmış bir okul.’ dedi.
Ayrıntılı bilgi için: Tel: 0 212 245 93 93 Faks: 0 212 245 93 930
www.bsfakademi.net Email: [email]bilgi@bsfakademi.net[/email]


haber7


Egitim Haberleri

MollaCami.Com