Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


80'lik Kur'an âşıkları

80'lik Kur'an âşıkları
Zonguldak'ta 80 yaşındaki Ali Ünlü, okuma yazma bilmemesine rağmen gayretli çalışmaları sonucunda Kur'an-ı Kerim'i öğrenmeyi başardı.

Mahallenin "Ali Amca"sı olarak anılan Ünlü, gençlik döneminde öğrenme imkanı bulamadığı Kur'an-ı Kerim'i azmedip 1 ay gibi kısa bir sürede öğrendi. Ali dede ile birlikte 76 yaşındaki okuma yazma bilmeyen eşi Hatice Ünlü de bayanlar kursuna katılarak Kur'an okumayı öğrenmiş. Şimdi karı-koca her gün evlerinde zamanlarını Kur'an okuyarak değerlendiriyorlar.

Zonguldak Merkez Tepebaşı Murad Camii'ndeki akşam kurslarına katılarak 1 ayda Kur'an okumayı öğrenen yaşlı eşlerin azmi gençlere örnek oluyor. Gençliklerinde ilkokula gitme ve Kur'an öğrenme şansı bulamayan yaşlı çift, Kur'an'sız geçen eski günlerine inat Tepebaşı Mahallesi'ndeki evlerinde her gün Kur'an okuyorlar. Kur'an okumanın çok kolay olduğunu belirten Hatice-Ali Ünlü çifti, Kur'an okumanın mutluluğunu herkesin yaşamasını istiyor.

Aslen Kastamonu Cideli olan Ali Ünlü, 1955 yılında Zonguldak Maden Tetkik Arama (MTA) Bölge Müdürlüğü'nde çalışmaya başlamış. 1982 yılında emekli olmuş.

Ali amca, "Allah yardım etti ve hocamın da yardımıyla öğrendim. Yaş önemli değil, niyet edince Allah yardım ediyor." diyor. Kur'an okuma hayalinin 80 yaşında gerçek olduğunu belirten Ünlü, "Küçüklüğüm köyde geçti. O zamanlar ne imkanlar müsaitti ne de bu konularda yeterli bilinç vardı. Tabii aradan yıllar geçip yaş 80'e dayandı; camide kurs verildiğini duyunca hemen kursa yazıldım. Kur'an okumayı sökünce etrafımdaki insanlar çok şaşırıyorlar, 'Bu yaşta nasıl oldu' diyorlar. Eşim de bayan kursuna giderek Kur'an'ı öğrendi. Biz bu geç gelen saadeti her gün Kur'an okuyarak kutluyoruz." diye konuşuyor. Hatice Ünlü de "Bizim zamanımızda ilkokul bile yoktu. Köy yerinde çok cahil kaldık. Kur'an öğrenmek ahir ömrümüzde nasip oldu." diyor.

Akşamları cemaate kurs verdiklerini anlatan Tepebaşı Murad Camii İmam-Hatibi Mustafa Karademir ise, "Cemaatimiz genelde emeklilerden oluşuyor. Bugüne kadar 50-60 kişi Kur'an'ımızı öğrendi. 80 yaşında Durmuş Karaoğlu isimli bir amcamız da Kur'an'ı öğrenip Yasin'i ezberledi." diyor.

tşkkrlr..

Maşallah Allah c.c. böyle yaşlılarımızın adedini artırsın. Ben yapamıyorum yaşım geçti diye kenara çekilmek hatanın en büyüğüdür.

Maşallah. Rabbim sayılarını artırsın. Vesile olan hocamızdan da Allah razı olsun.


Maşallah. Rabbim sayılarını artırsın. Vesile olan hocamızdan da Allah razı olsun.


amin..

Maşaallah gerçekten. :) Teşekkürler


Maşaallah gerçekten. :) Teşekkürler


Egitim Haberleri

MollaCami.Com