Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İsrail’in tek dostu ABD



İsrail’in tek dostu ABD

Seçimleri hileyle kazanan İsrail Başbakanı Netanyahu, "ABD’nin İsrail'den büyük, İsrail’in de ABD'den büyük dostu yok" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerikan NBC News’e verdiği mülakatta, "ABD’nin İsrail’den büyük, İsrail’in de ABD’den büyük dostu yok" dedi.

Netanyahu, ABD Başkanı Barack Obama’nın, seçim zaferini kutlamak için henüz aramamasına rağmen iki ülke arasındaki ilişkilerin "hala güçlü" olduğunu belirtti.

Seçim zaferini kutlamak için Obama’nın kendisini henüz aramadığını ancak "çok yakında konuşacaklarından emin olduğunu ifade eden Netanyahu, "Birlikte çalışacağımız birçok alan var. ABD ve Sayın Başkan'la çalışacağız. Çünkü bundan başka bir alternatifimiz yok" diye konuştu.

Netanyahu'nun geçen haftalarda ABD Kongresi’nde, İran’la yürütülen müzakereler hakkında konuşması ve İsrail'deki seçimlerden önce "Filistin devletini engelleyeceği" sözü vermesinin ardından iki ülke arsındaki ilişkiler gerilmişti.

İsrail'de gerçekleştirilen erken genel seçimlerde Başbakan Netanyahu'nun Likud Partisi seçimlerde en fazla oyu almıştı. Açıklanan son verilere göre, Likud'un 30 koltuk kazandığı seçimde, İşçi Partisi lideri İzak Herzog ve Hatnuah partisi lideri Tzipi Livni'nin eş başkanlığındaki merkez solu oluşturan "Siyonist Birlik" 24, Birleşik Arap Listesi ise 14 koltuk elde etti.

İsrail'de hükümet kurmak için 120 sandalyeli İsrail meclisi Knesset'te 61 koltuğa sahip olmak gerekiyor. Sandıktan çıkan sonuçlara göre, hiçbir parti tek başına hükümeti kuracak çoğunluğu yakalayamadığı için yeni hükümetin de bir koalisyondan oluşması bekleniyor.

Kaynak: FHA


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com