Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


İsrail'den İran'a Açık Tehdit!

İsrail'den İran'a Açık Tehdit!
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Bulgaristan'da İsrailli turistleri taşıyan otobüse düzenlenen saldırının ardında İran olduğuna inandıklarını ve sert bir şekilde karşılık vereceklerini söyledi.

Başbakan Netanyahu, Burgaz kentinde meydana gelen patlamada "tüm
işaretlerin İran'ı gösterdiğini" söyledi.

Netanyahu ayrıca saldırının Hindistan, Gürcistan, Tayland, Kenya ve
Kıbrıs'ta düzenlenen saldırılarla benzer olduğunu ifade etti.

Başbakan Netanyahu, "İran'ın terör saldırısı tüm dünyaya yayılıyor ve
İsrail bu teröre sert bir şekilde tepki gösterecektir" ifadelerini kullandı.

BULGARİSTAN'DAKİ PATLAMA

Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısındaki Burgaz şehrinde İsrailli gençleri taşıyan otobüste patlayan bomba en az 6 kişinin ölümüne, 32'sinin de yaralanmasına sebep oldu.

Tel Aviv'den uçakla Burgaz şehrine gelen İsrail li grubun havaalanında bindikleri sırada patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alev alan otobüs tamamen yanarken, kalın bir duman tabakası göğe yükseldi. Olay yerine sevk edilen ambulanslar, yaralıları hastanelere taşıdı.

BULGARİSTAN: PLANLI BİR SALDIRI

Bulgaristan İçişleri Bakanı Tsvetan Gentchev Tsvetanov, Burgaz şehrinde İsrailli turistlerin otobüsünde meydana gelen patlamanın planlı bir saldırı olduğunu ifade etti.

"BOMBACI TÜRKİYE'DEN GEÇMİŞ OLABİLİR"

Bulgaristan'da tatil yapan İsrailli turistlere yönelik kanlı terörist saldırının şok yarattığı İsrail'in Terörle Mücadele Bürosu eski Başkanı emekli General Nitzan Nuriel, "bombacının Bulgaristan'a Türkiye'den geçmiş olabileceğini" iddia etti.

Jerusalem Post gazetesince yansıtılan değerlendirmelerinde Nitzan Nuriel, Hizbullah'ın Bulgaristan'da varlık gösterdiğini ve orada daha önce engellenen saldırı girişimleri olduğunu belirterek "Yerli Müslüman nüfustan yardım almış olabilirler yada da Bulgaristan'a Türkiye'den geçmiş olabilirler. Oldukça kolaydır" şeklinde konuştu.

Tanıkların bir intihar saldırısı olduğunu söylemesinin, Hizbullah'ın şimdiye kadar İsrail'e karşı başarılı bir saldırıyı gerçekleşmemekten duyduğu hayal kırıklığının bir işareti olabileceğini iddia eden Nuriel, Hizbullah'ın geçmişte Hindistan, Gürcistan, Tayland, Azerbaycan, Türkiye, Kıbrıs ve Yunanistan'da başarısız saldırı girişimlerinde bulunduğunu öne sürdü. - Ankara

Kaynak Haber

İran'ın Suriye'yi desteklemesi ile Müslümanlar arasında oluşan İran'a yönelik tepkileri hafifletmek için asparagas bir haber ve senaryo. Ne İran ne Hizbullah hiç bir zaman Müslümanların yanında yer almamıştır, tek dertleri sünniliğin kökünü kazımaktır. Sünni düşmanı İran'ın varlığı İsrail için asla tehdit değildir, olmamıştır bilakis nimettir.

Bir yanda İsrail bir yanda İran olunca bizim vahdetçi (!) kesim elbette İran diyecek : ))


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com