Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


'Suriye'ye dış müdahaleyi desteklemeyiz'

'Suriye'ye dış müdahaleyi desteklemeyiz'



BM ve Arap Birliği Suriye Özel temsilcisi Kofi Annan'ın çağrısı üzerine Cenevre'de yapılacak Suriye toplantısı öncesi açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'ye herhangi bir dış müdahaleyi desteklemeyeceklerini söyledi.

ntvmsnbc
BM ve Arap Birliği Suriye Özel temsilcisi Kofi Annan, Suriye'deki şiddeti durdurmak için İsviçre'nin Cenevre kentinde hafta sonu bir toplantı düzenliyor. Annan, toplantıya Türkiye ile birlikte BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesini de davet etti.

Annan'ın toplantıya katılma çağrısını kabul eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'da düzenlediği basın toplantısında, Suriye'ye herhangi bir dış müdahaleyi desteklemeyeceklerini söyledi. Lavrov, bu süreçten İran'ın dışlanmasının da daha olduğunu belirtti.

'NATO ÜYELERİNDEN MÜDAHALE SÖZÜ DUYMADIK'
Herhangi bir NATO ülkesinin Suriye'de Libya senaryosunu tekrarlamaya eğilimli olmadığını düşündüğünü belirten Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "En azından şu ana kadar görüştüğümüz NATO ülkeleri ve diğer ülkelerden, Suriye'ye müdahale yönünde bir şey duymadık" dedi.

'ESAD'IN GELECEĞİNE SURİYE HALKI KARAR VERMELİ'
Rusya'nın Suriye'de reformların yapılmasını desteklediğini ancak bu süreçte dış ülkelerin kendi düşüncelerini Suriye'ye dayatmaması gerektiğini vurgulayan Lavrov, "Değişim sürecine ve Esad'in geleceğine sadece Suriye halkı karar vermeli" ifadelerini kullandı.

Suriyede ki KUMPAS Türkiyeye kurulmuştur..
Abd, Rusya ,Ab ve İsrail Türkiyeyi Suriye ile Savaşa sürüklemeye çalışarak 1 Taşla 2 veya 4,5 Kuşu birden vuracak..
Türkiyenin kendilerine RAKİP hale gelemeden Savaşa sokup KURTULACAKLAR..
Türkiye Suriye ile dalaşırsa İranı da bu savaşa sokup ZİL TAKIP OYNAYACAKLAR


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com