Bölümler | Kategoriler | Konular | Üye Girişi | İletişim


Esad: Dış müdahale beklemiyorum

Esad: Dış müdahale beklemiyorum



Suriye lideri Esad, ülkesine Libya tarzı bir dış müdahale beklemediğini söyledi. Türkiye'nin Suriye politikasını da eleştiren Esad, "Ankara ile Türk halkının Suriye'ye bakışı uyuşmuyor, Ankara'nın tavrı kan dökülmesine yol açıyor" dedi.

ntvmsnbc
Suriye'deki şiddet devam ederken devlet başkanı Beşar Esad, İran devlet televizyonundan dünyaya mesaj verdi.

Önemli açıklamalarda bulunan Esad, "Askeri müdahale öngörmüyorum. Libya tipi operasyon mümkün değil" dedi.

Operasyonların durmayacağı mesajını veren Esad, "Reformları yapıyoruz ancak, teröristler ve destekçileri için yaptığımız reformun bir önemi yok. Binlerce hayatı korumak için teröristleri yok edeceğiz" diye konuştu.

Bazı devletlerin Annan planının başarısız olmasını istediğini ifade eden Esad, "Suriye'nin olmadığı bir çözümü kabul etmeyiz" dedi.

'BASKININ NEDENİ FİLİSTİN'
Ülkesine uygulanan baskıların nedeni olarak 'Filistin'e verdikleri desteği' gösteren Esad, "Suriye'ye yapılan baskılar bugün de yarın da sonuç vermeyecek" ifadelerini kullandı.

'ANKARA KAN DÖKÜLMESİNE YOL AÇIYOR'
Esad, konuşmasında dış politikaya yönelik değerlendirmelerde de bulundu.

Türkiye'nin Suriye politikasını sert bir dille eleştiren Esad, Türk jetinin düşürülmesinin ardından ilişkilerin daha da gerginleştiğini söyledi.

Esad, "Türk yönetiminin Suriye'ye karşı takındığı tavır ile Türk halkının Suriye'ye pozitif bakışı arasında farklar var. Türk yetkililerin politikaları Suriye'de ölüme ve kan dökülmesine yol açıyor" diye konuştu.

'İRAN YANIMIZDA'
Esad, İran'la ilgili ise "İran Suriye'nin yanında ve biz de onlara sadakatle bağlıyız" ifadelerini kullandı.

Suriyede ki KUMPAS Türkiyenin BATAĞA Çekilip Gelişmesini ENGELLEMEK ve Suriye, İran ve Türkiyenin bir birlerine DÜŞÜRTÜLÜP hem İrandan hemde Türkiyeden KURTULUNMASI projesidir


Dünyadan Haberler

MollaCami.Com